Sanja Dragićević Babić
PrintScrn
Sanja Dragićević Babić

PrintScrn

Sanja Dragićević Babić , Foto: PrintScrn

- Umor na koji se svi žale imam i danas, brže se zadišem, zamorim i u pojedinim delovima dana osetim malaksalost. Fali mi daha i fali mi snage -ispričala je svoje iskustvo sa koronavirusom novinarka i voditeljka RTS-a Sanja Dragićević Babić.

U emisiji "RTS ordinacija" Sanja je rekla da je bila pozitivna od 8. jula do 9. avgusta. A, umor ima i danas.

Kako ona tvrdi, to nije osećaj kao kad si umoram i kada radiš, to je posledica korona virusa i lekari su rekli da je to normalno.

Sanja Dragićević Babić

PrintScrn

Sanja Dragićević Babić , Foto: PrintScrn

- Pričala sam sa prijateljima koji su takođe preležali kovid-19 i imali lakši oblik i oni takođe kažu da imaju te simptome i dan danas. Ostalo je sve u redu. Srce, pluća i bubrezi su dobro i to je ono na šta treba da se obrati pažnja - poručuje Sanja Dragićević Babić.

Kaže da je sve počelo tako što je jedno došla na posao u Jutanji program da vodi emisiju i rekla kolegama da se ne oseća dobro. Prethodno veče je imala glavobolju, ali je to povezivala sa stresom i poslom jer je prethodnih dana radila duplo.

- Pre nego što sam otišla u studio neko od kolega je uzeo parfem i kaže - lep je. Ja kažem ništa ne osećam. Možda je problem sa sinusima, pomislim. Posle emisije sam uradila antitela koja su pokazala da sam pozitivna - objašnjava novinarka.

Dodaje da je na Banjici, koja je tada bila kovid bolnica, ispitala pluća, krvnu sliku i sve što je potrebno i otkriva da joj je pi-si-ar je bio negativan.

- Dva puta mi je PCR bio negativan, a antitela su pokazivala pozitivan rezultat. Samo jedan dan sam imala temperaturu 37,4. U međuvremenu sam izgubila i čulo ukusa, glavobolju sam imala još jedan dan i plitak dah koji je trajao mesec dana - naglašava Babić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: