Mustafa Nadarević
YouTube/Printscreen
Mustafa Nadarević

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Ali, bilo je u životu ovog majstora glume i reditelja još bitaka u kojima nije uspeo da pobedi. Godine 2012. izgubio je svoju suprugu i veliku ljubav Slavicu Radović.

Intimna ceremonija

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Tanja Res (@tanja_res)

- Brinite se za mog Muju - rekla je scenografkinja i kostimografkinja Slavica Radović-Nadarević u poslednjem razgovoru s prijateljicama. One su je posetile u njenom stanu u Ljubljani, u kojem je i umrla 7. juna 2012.

Više od deset godina hrabro se borila s rakom dojke. Nakon uspešnih terapija, bolest joj se ponovo vraćala. Velika podrška bio joj je njen Mustafa. Do poslednjeg trenutka bdio je uz njenu postelju, a umrla je na njegovim rukama.

Upoznao je u zrelim godinama, kada je već iza sebe imao dva braka i troje dece, kćerke Nađu i Nanu te sina Ašu. U Slavici je pronašao srodnu dušu. Ta talentovana umetnica i smirena, profinjena i lepa žena bila je životna ljubav prvaka zagrebačkog HNK i omiljene televizijske i filmske zvezde.

O privatnom životu retko je govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Zajedno su proveli dve decenije, a venčali su se 1992., na intimnoj ceremoniji. Odlučili su se na taj svečani čin, koji je kruna svake ljubavi, kada su već oboje slutili da se bliži njihov fizički rastanak.

Mustafa Nadarević

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela detinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža porodica. Iako se njena porodica preselila u Ljubljanu, stanovnici Kopra bili su ponosni na svoju uspešnu sugrađanku, a samim tim i Mustafa je bio rado viđen gost. Njih dvoje živeli su na relaciji između Zagreba, Ljubljane i Sarajeva, gde je Nadarević snimao hit seriju “Lud, zbunjen, normalan”, u kojem igra Izeta Fazlinovića.

– Nazvao sam ga da mu izjavim saučešće, a na kraju je on tešio mene. Nije nikoga želeo na poslednjem ispraćaju. Od Slavice je želeo da se oprosti na svoj način, onako kako su njih dvoje i živeli – rekao je filmski redatelj Arsen A. Ostojić, u čijem je filmu “Halimin put” Nadarević odigrao jednu od glavnih uloga.