BILA JE NAJPOZNATIJA PLAVUŠA U ISTORIJI Njena smrt je i danas misterija, a ove detalje o njenom životu niko nije znao! (FOTO)

Ceo svet joj se divio...

Merilin Monro
 Foto: screenshot

Od rođenja jedne od najvećih filmskih zvezda svih vremena Merilin Monro prošle su 93 godine, a njen život i dalje ne prestaje da zanima javnost.

Najpoznatija plavuša u istoriji rođena je 1. juna 1926. godine pod imenom Norma Džin Mortenson u Los Anđelesu.

Umrla je sa samo 36 godina, a njena iznenadna smrt i kratak život i dalje intrigiraju.

Dosta je pojedinosti i zanimljivih informacija koje javnost ne zna u vezi sa ovom glumicom.

Malo ljudi zna da je Merilin jedno vreme radila u vojnoj fabrici u kojoj su pravljeni vojni avioni. Bilo je to 1944. godine, kada još niko nije znao ko je Norma Mortenson, a iz tog perioda postoji čak i fotografija glumice koja je nastala za propagandu Ronalda Regana.

U detinjstvu Merilin nije imala priliku da se formalno obrazuje pa je zato kasnije u životu postala veliki ljubitelj knjiga. U njenoj kućnoj biblioteci bilo je više od 400 knjiga, prenosi BuzzFeed, a među njima je bilo svega: od fikcije do naučnih knjiga. Legendarna plavuša je u nekim intervjuima kao omiljene pisce izdvojila Hemingveja i Flobera.

BILA JE SEKS SIMBOL Svi su je želeli, a ONA je napravila VELIKU ŽIVOTNU GREŠKU

 

Merlin Monro
Foto: Profimedia

Jednom ju je reditelj na setu zatekao kako čita knjigu “Pisma mladom pesniku” i pitao je kako se odlučila baš za tu knjigu.

– U noćima kad nemam šta da radim, odem u biblioteku i nasumice otvaram knjige dok ne naletim na stranicu ili paragraf koji mi se sviđa pa onda tu knjigu kupim. Da li je to pogrešno? – upitala ga je.

Merilin nikada nije bila preterano zadovoljna tipom uloga koje dobija pa je redovno išla na časove glume. Legendarni glumac i reditelj Li Strasberg jednom prilikom je rekao da su mu ona i Marlon Brando bili najbolji učenici jer su jedini mogli u potpunosti da uđu u dubinu likova.

Malo je poznato da je Merilin često isticala važnost borbe za jednakost.

– Ono što stvarno želim da kažem jeste to da je svetu stvarno potreban pravi osećaj jedinstva. Svi, zvezde, radnici, crnci, Židovi, Arapi. Svi smo mi braća. Molim vas, nemojte mi se smejati. Završi intervju sa onim u šta verujem – rekla je u jednom intervjuu.

DEJVID NJU NE ISPUŠTA IZ RUKU! Bekamovi ponovo letuju u Crnoj Gori, a ove fotografije otkrivaju kako se zaista provode (FOTO)

 

Merlin Monro
Foto: Profimedia

Mnogi biografi kažu da je imidž kojim je Merilin i osvojila svet bio najgori za nju samu jer je postala njegov talac.

Najveći je mit taj da je bila glupa. Drugi je taj da je bila krhka. Treći da nije znala da glumi. Bila je daleko od glupe, iako nije bila formalno obrazovana, i na to je bila vrlo osetljiva. Ali je bila jako pametna i vrlo jaka. Jednostavno je morala da bude i jedno i drugo kako bi pobedila sistem koji je vladao holivudskim studijima pedesetih.

– Bila je vrlo duhovita. Glupa plavuša bila je uloga, bila je glumica, zaboga! Tako dobra glumica da danas niko ne veruje da je bila išta drugo osim onoga kako se prikazivala na ekranu – napisala je o njoj njena biografkinja Sara Čurčvel (Sarah Churchwell).

Uz taj opis neki povezuju rečenicu iz filma “Muškarci više vole plavuše” u kojem je odigrala ulogu Lorelaj Li.

– Mogu da budem pametna kad želim, ali većini muškaraca se to ne sviđa – izgovorila je u tom filmu Merilin Monro.

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!

 

Džordž i Amal Kluni ponovo čekaju blizance!

AUTOR: Alo.rs/A.K. DATUM I VREME: 23.08.2019. 08:16 Bred Pit će imati ulogu dadilje. Džordž i Amal Kluni, Foto: EPA/PAUL BUCK Džordž i Amal Kluni postaće ponosni roditelji još dvoje dece, a lepa vest je usledila nakon glasina o problemima u braku. JEZIVE FOTKE ZBOG KOJIH IH SVI ŽALE!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi