Eva Ras
Alo/Dejan Briza

Vest da je učitelj glume i reditelj Miroslav Mika Aleksić optužen za sekusalno nasilje od strane mladih glumica, polaznica njegove škole, odjeknula je kao bomba u Srbiji.

Mnoge kolege i koleginice podržale su devojke koje su skupile hrabrost da prvi put izađu u javnost i priznaju svoje traumatično iskustvo sa Aleksićem. Povodom ovih događanja oglasila se i glumica Eva Ras.

- Svi osuđuju čoveka, a ja mislim da sud treba da ga osudi. Ova hajka liči na divlji zapad, a mi smo u Evropi, civilizovana zemlja. Ja ne znam da li je on kriv, ja nisam držala sveću, ali ovolika hajka na čoveka koji nije osuđen - istakla je glumica pa dodala:

- Da li znate vi šta je osnova pravne države, da onaj ko nije osuđen on je nevin dok se ne dokaže suprtono. Neverovatne uvrede, same gluposti se pišu. Jutros sam pročitala da je Bata Miladinović bio još gori jer je on samo masturbirao pred maloletnicama. Da li ovo može neko da zaustavi - rekla je pa nastavila:

- Silovanje i bilo koju vrstu nasilja ili ucene najoštrije osuđujem, ali treba da sačekamo da vidimo šta će sud reći.

Na pitanje da li je upoznata sa tim da ga je prijavilo još nekoliko učenica, glumica je ostala zatečena i u šoku:

- Kako je moguće za jednu noć, da su bili očevidci bilo bi previše... Devojke se plaše to verujem, ali oni koji pišu oni ne. Ja ne znam tog čoveka, ja kad sam prvi put pročitala meni je bilo strašno. Ali ne može niko da sugeriše javnosti i narodu Srbije da je taj čovek toliko kriv, to će sud da utvrdi. Ne možemo sad zbog toga praviti linč. On ima pravo da se brani kao i devojke, a mi smo samo svedoci, a ne sudije. Intelektualciju su ga već vešali na Terazijama - rekla je Eva, a onda progovorila o svom neprijatnom iskustvu sa kojim se susrela na početku karijere:

- Ja nisam otišla na Brione kod Tita kad me zvao. O tome se piše već 30 godina. Tada to nije smelo da se pominjem a sada se priča zašto ja to tada nisam izjavila. A on je bio diktator, novine su bile strogo kontrolisane. I dan danas bi me neki vešali na Terazijama. Ja sam celog života bila van toga. Ko god bi se nabacivao, ja bi se sklonila od toga. I rekla sam onima koji su došli da mi uruče poziv da ću ja biti glumica i posle Tita. Ja ne osuđujem ove devojke. One moraju da dokažu to na sudu - rekla je glumica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (20)

maca

20.01.2021 22:01

Pa ti si jednom nogom u grobu, šta se ti mešaš, misliš da devojke lažu, zašto bi lagale

Tuki@maca

21.01.2021 01:35

@maca - Ajde ko da ti nikad nećeš stara,ajde važi.Šta izvodi ova glumica ima 25 god.a kaže da je imala 17 god.kad je.silovao ... pa gde je bila 8 god.i sad ga prijavljuje.Tako da ćuti molim te i ne izvodi..

Johan

21.01.2021 03:08

@maca - Tvoji rezoni ne prevazilaze nivo jedne žabe. Vređaš, a ništa nisi shvatila - maco.

kolja

21.01.2021 06:16

@maca - Sram te bilo zena je upravu Svi bi bi da sudite pre suda samo vama Niko da ne sudi Muka mi je od ovakve glume bleda kopija americkih glumica koje posle 30 godina prijavljuju silovanje U srbiji uvek osude pre suda sramota

Goran NS

21.01.2021 00:55

Babo drzi se ti tvojih Parova mani se pravnih zakona.

Snežana

21.01.2021 02:09

Naravno da će ga sud osuditi. Ali tu svinju psihopatu svako iole normalan treba da osudi. Ovu prolupalu glumicu ne bih ni pitala za mišljenje. Na žalost devijantog naroda i pedofila koliko hoćeš. Ovo je postalo strašno

mihailo

21.01.2021 06:03

NE MISLI EVA DA DEVOJKE LAZU AL SE PLASI DA SLUCAJNO NE ISPLIVA NA VIDELO NACIN NA KOJI JE ONA DOBIJALA ULOGE, PA SE NIJE BUNILA.

sladjana

21.01.2021 06:16

Sto bi rekao nas narod u svakoj corbi mirodjija. Bolje da cuti....

Bane

21.01.2021 06:38

Ćuti beskorisna, nekulturna babo. Pravo je idiotska floskula svetskih moćnika. Ako imaš jednu vijugu više od kokoške, kaži nešto o PRAVDI, koju svetski ološ uvek preskoči.

Jagodinac

21.01.2021 06:45

Eva je donekle u pravu Taman posla da podrzavam silovanje maltretiranje Ali Aman ljudi Sud nek odluci o krivici a sad svi redom od pevaljki boksera voditelja glumaca glumica medijski se trte da oni osude ja Muslim da samo akteri par njih po kratke izjave ostali da ne traze medijsku paznju

Perica

21.01.2021 07:10

Upravo je to ono što i ja pišem u komentarima! Mnogo je teško dokazati silovanje posle toliko godina. Reč na reč a sud priznaje samo materijalne dokaze. Daleko od toga da ne osuđujem ovakva dela ali? Što se tiče maltretiranja i poneka Pavla toga je u školi bilo i ranije danas ne verujem da toga toliko ima. Dokle god se ne uvede disciplina dotle ćemo imati bahato ponašanje učenika. A za silovanje samo smrtna kazna!

bager

21.01.2021 18:21

@Perica - Za mnoga silovanja bez fizickog i nasilnog nema tragova,,dovljno je i da koristi kondom pa opet nema materijanih tragova,,ali to je silovanje sa penetracjom ,,a sta cemo sa silovanjem moralnim,sa seksualnim uznemiravanjima ,sta reci o odrasloj osobi koja nasrce na maloletnice,po tebi je to normalno jer si i ti takav kvaran ,,

BataUS

21.01.2021 18:36

@Perica - I po tebi sta sad? Znaci, ja kao sef treba da odpustim radnicu, a ona ode i kaze mi da sam je sikanirao, seksualno maltretirao, mene u zatvor da dokazujem da sam nevin! Kako? Valjda treba neki dokaz tu. Zasto ga nisu prijavile onda kad se to desilo? U redu, strah od osude okoline, karijera... znaci sve je to zanemareno tada a sad je OK. E pa sad je tesko dokazati, mozda jeste, a mozda i nije, mozda je ovako a mozda i onako... prosao voz kroz kukuruz. A covek je u zatvoru... mozda kriv, mozda ne.

rale

21.01.2021 07:20

nemogu da verujem da jedna velika eva ras,glumica sa takvom reputacijom,moze da iznosi takvo misljenje.devojke koje su optuzile ovog manijaka,zasluzuju svaku podrsku.ja bih ih nazvao heroine danasnjice.ako dvadesetak devojka optuze ovog manijaka,onda im mozemo i moramo verovati.ovog manijaka osudzuje javnost a javnost je narod,a narod nikada ne gresi.isticete kako vas je tito pozvao na brionima,zamislite i mi vam verujemo,a kako biste se osecali da vam ne verujemo.bravo za novinare

Vladimir

21.01.2021 19:39

@rale - ti si budala . . takvi kao ti zapocinju ratove ..

slavko

21.01.2021 08:08

Apsolutno se slažem. Istina tek treba da se utvrdi, i da se sudi po njoj. Ovo što se sada radi, to je javni linč. Da li ga je neko naručio, ne znam. Izgleda kao da jeste. Da vidimo, šta će sudija da kaže. Mi čitamo ono što nam napišu. Ali, kako se ta napisano, može dokazati? Hajde to da sačekamo.

Nevena

21.01.2021 09:23

Bravo Eva,jedina pametna i normalna Maco o,tomre ko je jednom nogom u grobu odlucuje onaj gore.Jedino ispravno obracanje duze vremena,Pozdrav Evi!

beba

21.01.2021 10:05

Svaka cast za Evu Ras!!!

Jovana

21.01.2021 17:45

Mozda Eva Ras zivi u nekoj izmasanoj zemlji gde pravosudje radi svoj posao i gde se zlocini uredno istrazuju i kaznjavaju. Vecina nas ostalih zivi u zemlji u kojoj po sluzbenoj duznosti svestenim licima pred tim istim sudovima zastarevaju visestruke optuzbe za pedofiliju, tako da bas i ne osecamo poverenje prema sistemu.Uostalom kad je nesto tabu tema u jednom drustvu, ima sanse da se razresi tek kad drustvo osvesti tu temu, a to se evo desava sada i ovako, koliko god degutantno to delovalo.

Lucky

21.01.2021 20:39

Baba za tebe se pricalo svojevremeno da si sluzila kao dusek za filmadzije a i politicare.Mozda i nisi to htela ali,evo kraj ti je blizu a ti to neporices. Zato o moralu i pravdi CUTI BRE,NE ZNAS O TOME NISTA!