Nevena Božović
Screenshoot Youtube
Nevena Božović

Screenshot

Nevena Božović, Foto: Screenshot

PROČITAJTE JOŠ:

Zadruga 2

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

SUZE BELOJ KUĆI Ove dve ukućanke OČEKUJE ZATVOR! Zadruga se ori od plača! (VIDEO)

 

Evo šta krije taj broj i da li će doneti sreću našoj prestavnici.

Deveti prost broj – 23 – pojavljuje se na neverovatnim "mestima" u matematici i fizici, ali je najznačajniji kao zbir prvih šest cifara koje čine matematičku konstantu pi (3,14159)!

Nevena Božović

Screenshoot Youtube

Nevena Božović, Foto: Screenshoot Youtube

Čolanović pominje i da su SSSR i Nemačka potpisali pakt o nenapadanju 23. avgusta, da je Regan najavio "rat zvezda" 23. marta, a da je "Sojuz II" posle 23 dana leta sleteo sa tri mrtva astronauta na Zemlju. Na drugoj (filmskoj) strani, od podatka da Sperou svira saksofon koji ima 23 dirke, zanimljiviji su podaci koji prate film – Džim Keri je za ulogu dobio 23 miliona dolara, a ovo je bio 23. projekat koji je režirao Džoel Šumaher (Joel Schumacher). Film je zasnovan na "opterećenosti" bitnika Vilijama S. Barouza, koji je verovao da je 23 mističan i da su za ovaj broj vezani glavni događaji u njegovom životu. Zbir slova u imenima dva glavna glumca je 23 (na engleskom, naravno: Jim Carrey, Virginia Madsen)...

Nevena Božović

Profimedia

Nevena Božović, Foto: Profimedia

Tri najznačajnija otkrića: diferencijalni i integralni račun, prirodu sunčeve svetlosti i boja koje se pojavljuju pri prolasku kroz staklenu prizmu i zakon opšte gravitacije Isak Njutn je ostvario sa 23 godine. Papa Benedikt XIV u oktobru 2007. imenovao je 23 nova kardinala, a tri godine kasnije, 23. januara, ustoličen je patrijarh Irinej. Slučajno (???!!!) je da se atol Bikini sastoji baš od 23 ostrva na kojima su od 1946. do 1958. testirane 23 atomske bombe! Da priča bude zanimljivija, templari su imali tačno 23 Velika Majstora, dok je 23. februara 1905. američki advokat Pol Persi Haris u Čikagu osnovao klub „Rotari“.

Pored 23 hromozoma, kad je čovek u pitanju, vredi pomenuti da fizički ciklus bioritma traje 23 dana i da krv "obiđe" telo za 23 sekunde. Neki naučnici tvrde da je krv Gaja Julija Cezara istekla iz njegovog tela za 23 sekunde pošto je uboden 23 puta. U pesmi "Get Off" Prins (Prince) tvrdi da postoje "23 positions in a 1 night stand" – ko može, neka proveri!

Numerologija, 23, broj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kad smo kod reči – prvu telegrafsku poruku "What hath God wrought?" (Šta je Bog radio?; Biblija, Knjiga brojeva 23:23) poslao je 1844. Morze iz Vašingtona u Baltimor. Naravno da znate da je najčešće slovo kojim se završavaju srpska prezimena „ć“ – 23. slovo azbuke?! A znate li ko umire poslednji? Nada (azbučno N+A+D+A=23)!

Nevena Božović

Printscreen

Nevena Božović, Foto: Printscreen

Emitovanje programa TV Beograd počelo je 23. avgusta 1958, „Dnevnikom“ u 20.00. Sadašnji glavni i odgovorni urednik radija „202“ Darko Kocjan jedan je od poštovalaca broja 23, a nekadašnja stjuardesa u avionu DC 9, Vesna Vulović, imala je 23 godine kada je preživela katastrofu jugoslovenskog aviona u brdima severozapadne Čehoslovačke. Opsesivni obožavalac Štefi Graf, Gunter Parhe, ubo je Moniku Seleš nožem dugim 23 cm. Stoti sat neprekidnog stajanja pred policijskim kordonom u Kolarčevoj, obeležili su studenti 23. januara 1997.

Matriks film

Profimedia

Foto: Profimedia

Najpoznatija sportska dvadesettrojka na svetu bila je na dresu Majkla Džordana. Oprostio se od košarke, ali se na kratko vratio – tada je nosio broj 23. Dejvid Bekam je iz Mančestera prešao u Real Madrid a odao je priznanje Džordanu tako što je nosio broj 23 na dresu. U Mančester Sitiju niko ne nosi broj 23 od 2003. kada je poginuo Kamerunac Mark-Vivijen Foe čiji je to bio broj. Najbolji teniser svih vremena, Rodžer Federer, 23. je igrač koji je dospeo na prvo mesto ATP liste!a

Numerologija, 23, broj

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Kad je u maju 1981. Bob Marli umro, telo mu je počivalo "u bronzanom kovčegu u Areni nacionalnih heroja u Kingstonu. Njegovo mršavo, bledo lice bilo je glatko izbrijano, njegove dredlokne, koje su opale tokom tretmana zračenjem, bile su ušivene u periku i nameštene na svoje mesto. Jedna ruka je držala Bibliju, otvorenu na dvadeset trećem psalmu, druga je ležala na njegovoj istrošenoj zlatastoj "gibson" električnoj gitari" (iz knjige "Uhvati plamen"). Verovatno bi Marlijev život bio drugačiji da nije bilo Hajla Selasija koji je rođen 23. jula 1892.

Fudbal mu je bio velika ljubav: Bob Marli

Profimedia

Bob Marli, Foto: Profimedia