Evrovizija
Printscreen
Evrovitija 2019

Screenshot

Foto: Screenshot

Kejt Miler-Hejdk je nagrađivana kantautorka koja prolazi kroz svetove savremenog popa, folka i opere.

PROČITAJTE JOŠ:

PAR KOJI JE RAZNEŽIO ČITAV SVET Njihova NEOBIČNA LJUBAVNA priča će vas zaprepastiti, imali su NAJČUDNIJE UPOZNAVANJE na svetu!

PRORADILE STRASTI Elvin će prevariti Izabelu sa njom?! Odlučio je da joj se oko svega poveri!

SPEKTAKULARAN NASTUP! Naša Nevena Božović ODUVALA EVROVIZIJSKU SCENU! Kruna je svima naterala SUZE NA OČI!

 

Njeni prethodni albumi uključuju Nightflight, koji je bio drugi na australijskoj listi, i Curiouser, koji je dostigao dvostruku platinastu prodaju u Australiji. 2009. godine je osvojila veliku nagradu na Međunarodnom takmičenju u pisanju pesama, postajući prvi Australac koji je to učinio.

Kejt je školovana pevačica klasične muzike. Učila je na Kvinslendskom konzervatorijumu, izvela je nekoliko uloga za englesku nacionalnu operu i Metropolitensku operu u Njujorku, i pojavila se u Džeri Špringeru: Opera u Sidnejskoj operi.

Evrovitija 2019

Screenshot

Foto: Screenshot

Njena debi opera kao kompozitor, The Rabbits premijerno je prikazana na Perth festivalu 2015. godine, nakon čega su usledile rasprodate sezone u Melburnu, Sidneju i Brisbaneu. Osvojila je 4 nagrade Helpmann uključujući najbolji rezultat i najbolji novi rad u Australiji.

U 2015. godini Kejt je glumila u The Divorce, četvorodelnoj muzičkoj mini seriji ABC. 

Evrovitija 2019

Screenshot

Foto: Screenshot

Na prvom nacionalnom finalu Australije na takmičenju za Pesmu Evrovizije, Kejt je osvojila i glasove žirija i glasove javnosti kako bi postala predstavnik Australije na takmičenju za pesmu Evrovizije 2019. godine u Tel Avivu. 

Evrovizija

Printscreen

Foto: Printscreen

Ona je večeras imala spektakularan nastup. Izvela je svoj najnoviji singl Zero Graviti, koji je sama napisala.