Maratonci trče počasni krug
printscreen
Maratonci trče počasni krug

printscreen

Maratonci trče počasni krug, Foto: printscreen

U srpskoj kinematografiji, jedna od najneverovatnih filmskih "prevara" u dogodila se za vreme snimanja filma "Maratonci trče počasni krug".

Naime, glumac Mića Tomić je igrao Maksimilijana Topalovića, a glumica Melita Bihali služavku Olju.

PROČITAJTE JOŠ:

* Kultni film koji i 35 godina nakon premijere izaziva smeh

* Uvodne scene prikazuju arhivske snimke atentata na jugoslavenskog kralja Aleksandra Karađorđevića 1934. u Marseilleu

*Kuća porodice Topalović nalazi se na Kosančićevom vencu, na uglu Zadarske i Srebreničke ulice

Jedna od najupečatljivijih takvih uloga – onu sluškinje Olje, bila je poverena glumici Melita Bihali, a upravo jedna njena zajednička scena sa veteranom srpskog glumišta Mićom Tomićem, postala je legendarna.

Maratonci trče počasni krug

printscreen

Maratonci trče počasni krug, Foto: printscreen

Reč je o sceni u kojoj Maksimilijan Topalović (Mića Tomić) u kadu uvlači sluškinju Olju (Melita Bihali) pritom joj cepajući bluzu.

Malo ljudi zna da scena prema originalno scenariju uopšte nije trebalo da izgleda tako! Naime, kako bi postigli što bolji efekat iznenađenja, reditelj Slobodan Šijan i Mića Tomić su se dogovorili da je tako snime bez znanja Melite, pa da tako i njen vrisak i smeh budu uverljiviji.

Bata Živojinović je služio goste, Pavle Vuisić se svađao sa bratom, a jedan čovek je uvek donosio nevreme!

AUTOR: Blic /B.Z. DATUM I VREME: 25.08.2019. 08:20 Vlasnica Nada koja već pet decenija drži kafanu otkriva kako su javne ličnosti osvanjivale za stolom ovog boemskog mesta i ko od njih i sada dolazi i kako se ponašaju. Priče da su mnogi poznati pevači, glumci i sportisti odlazili u kafanu na obronku Beograda povela nas je tamo.

Glumičino iznenađenje bilo je dakle, apsolutno stvarno, ali je kasnije Melita ispričala da je scena ispala veoma simpatična i spontana i da se, naravno, zbog nje nije naljutila.

BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!