Aleksa Balašević
PrntScrn

 Aleksa Balašević, sin jednog od najpopularnijih srpskih kantautora Đoleta Balaševića, uskoro će početi sa snimanjem filma „Megdan“, a u intervjuu za „Alo!“ otkrio je kako se bori sa velikim gubitkom koji je osetila njegova porodica pre skoro dva meseca, kada je preminuo njegov otac. Aleksa je otkrio i detalje scenarija koji priprema za veliki filmski projekat, te priznao da je jedan od likova u filmu inspirisan pesmom njegovog oca „Čovek sa mesecom u očima“.

Iako nije bio preterano voljan da otkriva detalje, priznao nam je da zahvaljujući činjenici da mu je otac utabao put svojom slavom, on sada može da se posveti i radu u filmskoj industriji.

- Snimanje filma očekujemo sledeće godine. Novi Sad zaslužuje moderni igrani visokobudžetni prvi film o sebi, a zatim borci, kao što rekoh, nečiji sinovi, muževi, očevi koji su za vreme korone ispunjavali ili odlagali svoje snove u tom ringu bez publike... Novi Sad zaslužuje da ima takav film, mogu slobodno reći, međunarodne visokobudžetne produkcije. Zahvaljujući svemirskoj veličini mog velikog oca, imam odlične pregovore sa jednom državom na drugom kontinentu u kojoj bi trebalo takođe da se snima - rekao nam je Aleksa, a potom se dotakao i svog velikog gubitka.

Đorđe Balašević

TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Đorđe Balašević, Foto: TANJUG/ DRAGAN STANKOVIC

Aleksa se ozbiljno posvetio radu na filmu i na taj način okupira svoje misli.

- Film prati nekoliko različitih ljudi sa više životnih megdana koji vode. Glavni lik je, naravno, inspirisan klasičnim idolom mladih i onih koji se bore za bolje sutra - kaže on za „Alo!“.

Olivera: Život nisam odbrojavala od početka!

Olivera i Đorđe Balašević

Zoran Ilić

Olivera i Đorđe Balašević, Foto: Zoran Ilić

Olivera Balašević će pretposlednjeg dana aprila proslaviti šezdeset drugi rođendan, kada će objaviti svoj drugi roman u kojim će oživeti uspomene sa njenim pokojnim suprugom. Ona se za medije nije oglašavala nakon njegove smrti, a pre nekoliko godina je otkrila kako se oseća pošto ulazi u sedmu deceniju života.

- Glavna uloga je rezervisana za jednog od naših najgledanijih glumaca. Naravno da je reč o najpoznatijim srpskim glumcima, i starijim i mlađim. Mnogi su nestrpljivi da vide ko će glumiti ulogu koja je inspirisana pesmom mog oca „Čovek sa mesecom u očima“.

- Čovek sa mesecom u očima u filmu predstavlja borca, pesma je sama po sebi preteška, mogu misliti kakva će tek biti uloga - kaže Balašević.

Komentari (1)

LJUBICA

15.04.2021 11:46

Ma nikome nije otac umro samo Aleksi Balasevicu i samo on na celom svetu tuguje.