Serija "Porodica"
PrntScrn/RTS
Serija

PrntScrn/RTS

Serija "Porodica", Foto: PrntScrn/RTS

Glumica Mirjana Karanović, u seriji "Porodica" koja prati poslednjih 72 sata zajedničkog života članova porodice Milošević, tumači lik supruge Slobodana Miloševića, Miru Marković, a tu ulogu je, kako priznaje, bilo pomalo komplikovano da iznese.

- Meni to nije bilo posebno teško, ali je bilo malo koplikovano jer ona nije jednostavna osoba. Nije neko baš jednostavno biće. Volela bih svakako da svi pogledaju do kraja epizode pa onda da sumiramo, ovo je tek prva i teško da se može imati neki dojam - rekla je glumica za "Blic".

Serija

PrntScrn/RTS

Serija "Porodica", Foto: PrntScrn/RTS

Mirjana Karanović je ranije istakla da je probala da se pronađe u liku Mire Marković.

- Trudila sam se da pronađem zajedničke tačke. One uvek postoje. To radim i kad igram dramski lik iz nekog pisanog dela. A ovo je bilo prvi put da sam oživljavala lik osobe koja je postojala. Morala sam dosta da se pridržavam činjenica, nisam mogla mnogo toga da prepustim svojoj kreativnoj mašti. Ali, svejedno sam morala da u sebi pronađem njen unutrašnji svet jer mislim da nije dovoljno fizički da ličimo na likove koje igramo. Bavila sam se psihologijom tog lika, čitala šta je pisala, gledala video-zapise, razgovarala s rediteljem, probala, istraživala - rekla je na konferenciji.