Miloš Biković
Printscreen
Miloš Biković

Printscreen

Miloš Biković , Foto: Printscreen

Koja je razlika između snimanja reklame i filma i šta vas više zabavlja?

- Reklame uglavnom nisu glumački zahtevne i nekako je moj utisak da je njih lakše snimiti.

Miloš Biković

Instagram/bikovic

Foto: Instagram/bikovic

Prvenstveno ste glumac, otkud ideja da se pored toga bavite i produkcijom, s obzirom na to da ste i u svojim projektima u obe uloge?

- Nisam dovoljno patio u životu, pa sam rešio da tu situaciju promenim. Šalim se, naravno, volim da učestvujem u kreiranju sadržaja, a da to nije samo gluma. Od glumca se uglavnom očekuje da nešto izvede, a ja volim i da učestvujem u osmišljavanju sadržaja.

Šta mislite da je ostavilo veći utisak na publiku - film "Južni vetar" ili serija, ako izuzmemo situaciju s koronavirusom?

biković

Printscreen You Tube

Foto: Printscreen You Tube

- Oba projekta su napravila veliki uspeh. Seriju je pogledalo više od dva miliona ljudi, jer je ljudima lakše da sede kod kuće i gledaju televiziju nego da kupe kartu i odu u bioskop.

Film "Južni vetar" odnedavno gleda i publika u Rusiji. Film i serija su sinhronizovani na ruski jezik, da li vam se ta sinhronizacija dopada i mislite li da će u potpunosti moći da prenese priču i atmosferu baš zbog srpskog slenga, kog ima mnogo u filmu?

- Priču da, a atmosferu ne. Oni će to menjati svojim slengom, ali pošto sam ja sam sebe ozvučavao na ruski - trudio sam se da zadržim sve moguće kontekste. Međutim, to nije bilo moguće na svaki način jer jednostavno negde prenesena značenja kod njih ne pale.

Miki i Biković

Printscreen RTS

Foto: Printscreen RTS

Koji je po vašem mišljenju vaš najuspešniji film?

- Vrlo sam zadovoljan time kroz kakav sam proces prošao kad sam radio sa oskarovcem Nikitom Mihalkovim na filmu "Sunčanica", zato što je proces rada s njim temeljan. To iskustvo obogatilo je moj doživljaj filma.

Koji film u kom ste vi glumili je najviše uticao na vas?

- Teško mi je to da kažem. Svaki film te nešto nauči, svaka uloga ti nešto donese i natera te da kopaš po sebi. Kada kopaš po sebi, onda nešto novo i ispliva, ti toga nisi ni svestan. Rekao bih da na glumca još više utiču uloge u pozorištu, zato što je uloga duže s vama. Igrate jednu ulogu godinama i posle tri godine primetite da je igrate potpuno drugačije.

Miloš Biković, Bajaga

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Na stranu posao, šta je ono što vas ispunjava u slobodno vreme?

- Slobodno vreme? Hahaha. Volim da pogledam neku seriju, film ili da pročitam dobru knjigu.

Da li postoji nešto što niste mogli da ostvarite u privatnom životu upravo zbog posla, jer ste postali kao mlada osoba veoma uspešni?

Miloš Biković

Instagram/bikovic

Foto: Instagram/bikovic

- Sigurno, ali nikada neću znati šta je to (smeh).

O "Montevideu"

Ne znam kako bi izgledala moja karijera bez Tirketa

Trenutno se reprizira serija "Montevideo, bog te video", kako bi vaša karijera izgledala da niste odigrali Aleksandra Tirnanića?

Miloš Biković, Južni vetar

Screenshot Youtube

Miloš Biković, Južni vetar, Foto: Screenshot Youtube

- Pa ne znam... Kako bi vaša biografija izgledala da ste rođeni u Čileu?

Pročitajte još: