Lazar Dubovac
printscreen
Lazar Dubovac

printscreen

Lazar Dubovac, Foto: printscreen

Glumac Lazar Dubovac (36) nije se mnogo promenio otkad smo ga prvi put gledali u ulozi Mališe u seriji "Moj rođak sa sela", a i dalje se bavi glumom, uglavnom u pozorištu.

On se pre nekoliko godina oprobao i kao scenarista i režiser, a ispostavilo se da je i za taj deo umetnosti veoma talentovan, pa tako on potpisuje predstavu "Nemanjići - podela carstva".

Pre nekoliko godina pričao je kako je mir pronašao u Hilandaru.

Nisam mogao da se nagledam lepote. Posle nekog vremena provedenog tamo čovek počne da se preispituje zašto je ona ovoj planeti i kuda odlazi naša energija i stečeno znanje. Zapitao sam se: čemu jurnjava za poslom, svađe, dokazivanja? Ništa vam ne okupira pažnju – otkrio je on tada.

– Ko jednom ode na to sveto mesto, neka energija ga stalno vuče da se ponovo vrati - dodao je Dubovac.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lazar Dubovac (@lazardubovac)

Lazar Dubovac je do sada igrao u više od 15 predstava, a njegov glas možemo čuti u sinhronizaciji animiranih filmova iz serijala "Priča o igračkama".

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Lazar Dubovac (@lazardubovac)

Takođe, imao je manju ulogu u popularnim serijama "Urgentni centar" i "Žene sa Dedinja".

Sa glumom se prvi put susreo kao dečak kada je bio član omladinskog pozorišta „Dadov“, potom odlučuje da upiše Akademiju umetnosti u klasi profesorke Mirjane Karanović. Završava glumu, te započinje karijeru na daskama koje život znače. Odlučuje da se upusti u pisanju scenarija za predstavu, te je tako napravio predstavu “Nemanjići - podela carstva”.

Kao posao koji mnogo voli ističe rad na sinhronizaciji filmova. On je imao tu privilegiju da radi nekoliko zaista divnih crtanih filmova, kao što su: Priča o igračkama, Galaktički fudbal, Šiljina ekipa i Skubi Du. Bio je i voditelj takmičarske emisije izvorne narodne muzike "Šljivik", svaki slobodan trenutak koristi za putovanja.