En Daud
Screenshoot Youtube
En Daud

Screenshoot Youtube

En Daud, Foto: Screenshoot Youtube

U trećoj sezoni popularne serije "Sluškinjina priča" (The handmaid's tale) gledaoci su konačno dobili ono što su hteli - uvid u prošlost tetke Lidije, koja otkriva kako je bivša učiteljica i advokatica za porodično pravo postala sluga fašističkog režima Gilijada.

PREPORUČUJEMO I:

* Sluškinjina priča je američka televizijska serija temeljena na istoimenom romanu 

* Radnja serije odvija se u budućnosti nakon Drugog američkog građanskog rata u kojoj su žene, zvane sluškinje, prisiljene na seksualno i porođajno sužanjstvo

* Sluškinjina priča primila je izvrsne kritike i osvojila 8 nagrada Emi za udarne termine od ukupno 13 nominacija.

En Daud, glumica koja je za ulogu najomraženije tetke dobila nagradu Emi je bila veoma uzbuđena zbog ove epizode.

Naime, u 8. epizodi treće sezone Lidija nosi šminku, crnu odeću i isfeniranu kosu. Ona se zbližava sa dečakom i njegovom majkom, flertuje sa svojim šefom, čak i peva karaoke. Sve je to tako daleko od tetke Lidije koju znamo. Onoj koja mirno gleda u masovno vešanje, koja vadi delove tela drugim ženama i s osmehom na licu i nadahnutim srcem vodi ih da budu silovane. 

En Daud

Screenshoot Youtube

En Daud, Foto: Screenshoot Youtube

- Hvala Bogu na piscima koji su odradili tako dobar posao. Ova reminiscencija na Lidijin život pre Gilijada je predivna jer uključuje slomljeno srce. Pokazuje šta moć sramote može da uradi, kako sramota može da uništi nečiji život. Mislim o tome šta je moglo da sa njom bude da je samo mogla da se oslobodi sramote. Ali nije - rekla je Daud za "Vulture".

Epizoda koja nosi naziv "Unfit" (ona koja ne pripada, koja se ne uklapa) ne govori nam kako je Lidija stigla u Gilijad ili napredovala u tom režimu, već kakvu su ulogu sramota i poniženje imali na njenu psihu.

Razvedena i bez dece, život je posvetila tome da pomaže samohranim majkama. U jednom trenu Lidija se zbliži sa svojom klijentkinjom Noel i njenim sinom, postaju prijateljice i provode Božić zajedno. Noel ubeđuje Lidiju da više izlazi i čak joj pomaže da se sredi.

Lidija odlazi na novogodišnju žurku svoje firme, flertuje sa svojim šefom gospodinom Tornom, peva sa njim karaoke i na kraju ga odvodi kući. Ljube se i ona želi da odu u krevet, ali je Torn, odnedavno udovac, zaustavlja i kaže da još nije spreman da spava sa njom, ali želi da nastavi da je viđa. Lidija se zatvara i kaže mu da ode. Jeca u kupatilu i razbija ogledalo rukama.

Nakon što je odbijena kao žena, Lidija podsvesno za to krivi Noel, koja ju je nagovorila da se sredi i bude slobodnija.

- Ja sam odrasla u porodici punoj ljubavi, ali u kojoj je seks uvek bio vezan za sramotu. Moraš da čekaš pre braka. Seks je đavolje delo. Žene treba da su uzdržane. Zato mi je imala smisla ova situacija u kojoj je Lidija bila spremna da ode korak dalje, dok Torn, muškarac, nije.

Tu leži ona sramota da je ona kao žena inicirala seks, a nije trebalo to da uradi. A da nije bilo Noel, Lidija to ne bi učinila, tako da ona u svojoj sramoti povezuje stvari: "Bolje da se držim svog prvobitnog plana. Ne treba mi ljubav, ne treba mi seksualnost u mom životu i ja neću dozvoliti nezrelim majkama da zadrže svoju decu" - rekla je Duad.

PROČITAJTE I:

 

Lidija zove Centar za socijalni rad koji Noel oduzima sina, a na svom poslu za to daje objašnjenje koja nagoveštava njenu ulogu u Gilijadu: "Dete je izloženo lošem uticaju. Mi smo po zakonu obavezni da prijavimo moralne slabosti".

- Gubljenje kontrole obeležilo je Lidiju u ovoj sezoni. U momentima kada oseća da nema kontrolu, ona je ponižena. Razmišljao sam o tome šta joj je poniženje uradilo, a to nema veze sa Gilijadom. Na neki način želim da pokažem da Lidija ne prašta sebi, baš kao što ne prašta nikom drugom. To je, naravno, ne čini dobrom osobom - rekao je producent Brus Miler.

Istim se pervertiranim principom Lidija vodi u Gilijadu kada sluškinje spaja sa porodicama koje nemaju decu. I to uz čašicu šerija dok sa drugim tetkama pregleda fajlove sluškinja.

Ostalo je još dve epizode 3. sezone, a iako dosada nije bilo zvaničnih saopštenja pretpostavlja se da će se snimati i četvrta sezona popularne serije.

En Daud

Screenshoot Youtube

En Daud, Foto: Screenshoot Youtube

POGLEDJATE BONUS VIDEO:

NOVA EMISIJA SAMO NA ALO.RS! Ceca se UDAJE?! Evo ko je osvojio njeno srce!