Brega i Kusturica
Alo!
Emir Kusturica

Marko Đoković

Emir Kusturica, Foto: Marko Đoković

Goran Bregović i Emir Kusturica, koji već godinama ne razgovaraju, nastupali su na istoj bini na "Balkans mjuzik festivalu" u Londonu, a nekadašnji kumovi nisu se, kako se navodi, ni pozdravili.

Izvor blizak Bregoviću naveo je pred koncert da se njih dvojica neće ni sresti, uz podsećanje da ovo nije prvi događaj na kom obojica nastupaju, prenose "Novosti".

PROČITAJTE JOŠ:

 

Kako se navodi, već je uobičajeno da u takvim situacijama svako od njih profesionalno odradi nastup i nastavi svojim putem, bez pozdrava.

Bregović je najavio ovaj koncert kao nesto "veće od njega", što su mnogi okarakterisali kao razlog zašto je pristao da svira na istom mestu kao Kusturica.

Goran Bregović

Rajko Ristić/Alo!

Goran Bregović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Svi mi imamo muziku koju nosimo sa sobom za određene prilike. Ovog puta sam imao inspiraciju za ideju da sam deo nečega što je veće od mene. A ovo je "Balkans mjuzik festival" u Londonu, koji spaja najbolje tradicije šoua i muzičke kulture Balkana na sceni - napisao je Brega na "Instagramu".

Kusturica i Bregović već godinama ne razgovaraju, a kumovi su prekinuli saradnju nakon filma "Arizona drim". 

Emir Kusturica

Alo!/Rajko Ristić

Emir Kusturica, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- Što se mene tiče, Brega je završena priča. Prekinuli smo svaki kontakt kada me je prevario za muziku u filmu 'Arizona drim'. Platio sam mu da napiše muziku, a on mi je podmetnuo jednu korzikansku, jevrejsku pesmu. Tako je on kod mene zarađivao. Još me je i obrukao kod Igija Popa - objasnio je svojevremeno Kusturica.

 

BONUS VIDEO:

SNEŽANA DAKIĆ POSTROJILA ESTRADU! Pogledajte kako je u modnom žiriju ocenila Cecu, Maju Berović...