Nikola Pejaković Kolja
Nebojša Babić
Nikola Pejaković Kolja

Nebojša Babić

Nikola Pejaković Kolja, Foto: Nebojša Babić

Kultni autor, gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja održaće sutra (subota 10. novembra 20:30) koncert u ispunjenoj Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu, gde promoviše album "4 Prsta". Kolja je u Domu sindikata 2015. godine održao zvanično prvi koncert u karijeri. 

“Prošli put, u Domu sindikata, veliku ljubav ste pokazali i dali bendu i meni. To veče ćemo pamtiti čitav život. Jedva čekamo da ponovimo tu noć, i da vam se dobrom svirkom i nekim novim pesmama, zahvalimo na silnoj energiji i ljubavi koju ste nam pružili. Promovisaćemo novi album – ‘4 Prsta’, i novu postavu benda; svirati neke stare adute i neke nove pesme koje su nam važne…”, kaže Kolja.

Koljin bend čine, pored gitariste Voje Aralice i klavijaturiste Ivana Aleksijevića, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

U prodaji je ostalo još veoma malo ulaznica po ceni od 1.300, 1.500, 1.800, 2.000 i 2.300 dinara na blagajni Kombank dvorane i preko mreže Eventim.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Kolja se na muzičkoj sceni predstavio albumima "Mama, nemoj plakati" (2001), "Kolja" (2009) i "Grobovlasnici" (2013), a sada je na "4 Prsta" (Long Play), snimio pozamašnu zbirku od čak 19, u bluzu utemeljenih ali ipak žanrovski raznolikih, kompozicija.

"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album... Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", ističe Kolja.