Branislav Vidaković
Alo/Nenad Vujanović
Branislav Vidaković

Alo/Nenad Vujanović

Branislav Vidaković, Foto: Alo/Nenad Vujanović

Muzičar Ilija Marković, kojem se u Višem sudu sudi zbog prodaje narkotika, optužio je u utorak glumca Branka Vidakovića da je diler heroina.

Marković je, kako prenose Novosti, ispričao da ga je Vidaković, pošto nema svoj automobil, angažovao da ga vozi dok prodaje heroin.

Ovim je muzičar koji se već šest meseci nalazi u pritvoru, potpuno izmenio svoju odbranu iznetu posle hapšenja u julu, kada je rekao da je on ustvari prodavao heroin. Sada je u sudnici Višeg suda naveo da je tada priznao delo koje je izvršio Vidaković, jer se plašio za bezbednost supruge i troje male dece.

- Iza njega stoje i štite ga ozbiljni ljudi i omogućavaju mu da se bahato ponaša - kazao je Marković:

- Ceo grad zna da je Branko Vidaković patološki lažov, korisnik heroina i narko diler već 30 godina. Poznavao sam ga poslednjih sedam godina. Upoznali smo se na jednoj svirci, posle nam je pomogao oko snimanja spota u Cecinom studiju, pa smo počeli da se družimo.

Marković je ispričao da je sa ženom nastupao po klubovima u inostranstvu, da su dobro zarađivali i lepo živeli, ali da su zbog korone stali sa poslom:

- Ostali smo totalno bez novca, a Branko mi je ponudio da ga vozim kad prodaje drogu. On je heroin uglavnom prodavao u kući gde je živeo. Neke je puštao unutra da kupiju i drogiraju se, a drugima je prodavao ispred. Кad sam prihvatio da ga vozim dao mi je 1.500 dinara i nasuo gorivo u auto. Vozio sam ga jedan dan, a sledeći smo uhapšeni.

Marković je kazao da je zvao vlasnika Vidakovićevog stana da mu dozvoli da u njegovu garažu ostavi zimske gume od auta i da je ovaj kod Baneta ostavio ključ od garaže.

Zakopavao drogu u dvorište
- On je to brže bolje iskoristio i heroin sakrio u rernu starog šporeta koji je bio u garaži. Кad sam došao to mi je rekao. Inače je heroin skrivao zakopavajući ga po dvorištu. Tad je tražio je da ga odvezem da deo heroina zameni za metadon, jer je potpisao ugovor za snimanje serije "Močvara", a kad radi ne može da koristi heroin, ali može metadon. Dao mi je kesu sa heroinom, i rekao da upalim auto i čekam ga. Drogu sam sakrio u masku na licu.

Marković kaže da je Bane ušao u vozilo i povikao: "Policija, beži!"

- Uplašio sam se i krenuo u rikverc. Vrata su se automatski zaključala kad sam pošao, pa je policijski inspektor razbio prozor. Izvukli su nas i bacili na tlo. Našli su 20 grama heroina, a ja sam im rekao da je u rerni ostatak. Delimično se osećam krivim zbog svega i kajem se. Pogrešio sam.

Marković je već osuđivan 2010. godine kao trećeokrivljeni u postupku i to zbog čuvanja heroina. Policija je sad sudu dostavila službenu belešku u kojoj su naveli da je priznao krivično delo, sarađivao sa njima i na osnovu tih informacija podignute su krivične prijave protiv drugih narko dilera, kao i da mu se to uzme u korist kada se bude određivala kazna. Na pitanje sudije odakle zna te ljude i njihove brojeve telefona, Marković je kazao da ih je upoznao preko Vidakovića.

Nakon što je završio iznošenje odbrane, koju je promenio, tužilac je Markovića pitao da li je zdrav.

- Srčani sam bolesnik - odgovorio je optuženi.

- Da li ste psihički zdravi precizirao je pitanje - tužilac, ali nije dobio drugi odgovor.

Bane u izolaciji
Glumac Bane Vidaković se nije pojavio na suđenju, a njegov branilac Zoran Živanović je predao dokumentaciju da se nalazi u izolaciji zbog korone i da je zbog toga snimanje serija u kojoj glumi prekinuto na sedam dana. Sudija je tada razdvojio postupke, a uključio je i mogućnost da se predmet protiv Vidakovića možda prebaci u Prvi osnovni sud s obzirom da se tereti za korišćenje narkotika. Međutim, posle Markovićevih optužbi biće ponovo spojen na sledećem ročištu sredinom februara.

Pročitajjte još