Goran Ipe Ivandić
Screenshoot Youtube
Goran Ipe Ivandić

Screenshoot Youtube

Goran Ipe Ivandić , Foto: Screenshoot Youtube

- Ipe se nije ubio. Samo je pogrešnim osobama u pogrešno vreme otvorio vrata hotelske sobe - rekao je jedan neimenovani srpski menadžer, koji se samo sat vremena posle nesreće nesreće našao na mestu dešavanja. Supruga poznatog bubnjara ne veruje da se njen izabranik ubio.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Šest godina sam bila u Ipetovom životu, sve do 12. januara 1994. kada je pronađen mrtav baš tamo gde smo se i upoznali, u beogradskom hotelu "Metropol". Tvrdim da se Ipe nije drogirao, ali i sumnjam da je izvršio samoubistvo - izjavila je Dragana Ivandić 1996. za "Svedok.

Postigli su što je malo ko mogao na ovim prostorima. Nizali su diskografske uspehe, stekli najodaniju slušalačku publiku, postali "fenomen", o njima se priča decenijama, snimili veliki broj albuma, održali koncerte širom sveta, ali jedna tragedija je obeležila "Bijelo dugme". Smrt njihovog bubnjara Gorana Ipeta Ivandića sve ih je potresla.

Goran Ipe Ivandić

Screenshoot Youtube

Goran Ipe Ivandić , Foto: Screenshoot Youtube

- Ipe je najbolja priča "Bijelog dugmeta". Bio je njegov motor i pogonsko gorivo, bez njega je "Dugme" nezamislivo. Kao mlado biće ušao je u veliku mašineriju koja ga je samlela. Zato je emocija glavno obeležje ovoga filma - rekao je ranije za "Slobodnu dalmaciju" Robert Bubalo, jedan od autora dokumentarca, snimanog na lokacijama u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Varešu, Budimpešti, Beču i Londonu. Bubalo se osvrnuo i na Ipetovo hapšenje zbog posedovanja hašiša, piše "Puls".