Snežana Savić
Dejan Briza/Alo!
Snežana Savić

Dejan Briza/Alo!

Snežana Savić, Foto: Dejan Briza/Alo!

U Muzeju Jugoslavije počelo je snimanje igrano-dokumentarne serije "Jovanka Broz i tajne službe", generala Svetka Kovača, u režiji Nedeljka Kovačića. Ideja autora serije, zasnovane na arhivskoj građi, je da što vernije prikažu Jovankin psihološki profil.

Igrano-dokumentarna serija Jovanka Broz i tajne službe prati najvažnije događaje iz života Jovanke Budisavljević, kasnije Broz, od dolaska u Beli dvor, udaje, do nesporazuma, sukoba, optužbi, razdvajanja od Tita, potpune izolacije i života u nehumanim uslovima.

Jovanka Broz, Josip Broz Tito

Youtube printscreen

Jovanka Broz, Josip Broz Tito, Foto: Youtube printscreen

- Vrlo tajanstvena, nije želela da puno priča, da se pojavljuje, osim u pratnji svog supruga, iako je pripadala, bila je oficir, bila je potpukovnik, žena koja ima odlikovanja u ratu. Vrlo hrabra, vrlo gorda, vrlo ponosita žena koja je svoj život do kraja podredila zadatku koji je imala - objašnjava glumica Snežana Savić za RTS.

Dok je narator Tihomir Stanić, u igranom delu serije Tita tumači Nebojša Dugalić, Rankovića Gordan Kičić, Vladimira Bakarića Svetozar Cvetković, Stevu Krajačića Radoslav Rale Milenković, generala Miškovića Aleksandar Srećković.

Milena Vasić

PrntScrn

Milena Vasić, Foto: PrntScrn

Deo podele je Milena Vasić. Glumica je preko svog Instagrama otkrila da igra Nadu Budisavljević, rođene sestre Jovanke Broz.

U zvaničnoj rezidenciji predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita u Užičkoj 15 u Beogradu, na prvom spratu, nalaze se tri spavaće sobe. U jednoj je bio Tito, u drugoj Jovanka, a u trećoj njena najmlađa sestra Nada. Jednom prilikom Miroslav Krleža joj je rekao: "Sve znate, sve vidite, sve čujete, i ćutite, ni o čemu reč ne govorite.“ A ona ni ne krije: "To mi je bio posao. Što sam čula - nisam čula, što sam videla – nisam videla."

Komentari (2)

Kojadinka

18.03.2021 15:17

Jovanka i Nada su sestre po ocu...majke su dve razlicite zene pa one nisu rodjene sestre.

Miško

18.03.2021 22:37

Što ne nađoše neku koja zna da glumi...