Jasmina Ana
Alo!/Nenad Vujanović
Nataša Bekvalac

Dejan Briza

Nataša Bekvalac , Foto: Dejan Briza

- Nataša je lepotica i avanturista. Očigledno je olako ušla u vezu i brak sa ovim čovekom (Lukom Lazukićem), nije ga dobro upoznala. Odlično je postupila što je presekla i prijavila nasilje. Njoj je donekle lakše što je javna ličnost i ma koliko joj se sada činilo da je pod velikim pritiskom javnosti, ta ista javnost biće joj savršena zaštita ubuduće. Značajno je to da nije sama, ima podršku porodice i prijatelja i sve će prebroditi. 

Kako prepoznati nasilnika u vezi?
- Svaka žena može da prepozna nasilnika u vezi. Čim počne da joj stavlja primedbe, da joj nešto zabranjuje, da pokazuje stalno nezadovoljstvo, neka odmah uključi alarmnu lampicu. Devojke, nemojte da se udajete za čoveka koji vas je pre braka ošamario! To je tek početak... 

Jasmina Ana

Alo!/Nenad Vujanović

Jasmina Ana, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Pišete o beogradskom džet-setu, Kopaoniku, Parizu, Njujorku, tajnama beogradskog podzemlja, žestokim momcima... Ima li u tome nečeg autobiografskog?

- U svojim romanima opisujem ovu drugu, urbano-intelektualnu Srbiju, pa ponekad moju prozu nazivaju elitističkom. To, naravno, nije tačno, jer je još davno predivni Antonije Isaković prezreo socrealizam! Dokle više tarabe i predgrađa, sela koje gore i babe koje se češljaju... Zašto se prikazujemo gorim nego što jesmo kad u našim selima možda živi veća gospoda? Da citiram svoju sestru Mimu da nigde nije videla više „seljaka” nego u Beogradu. Pišem o svetu koji poznajem. Ipak, moji romani su, što bi Mihiz rekao, „autobiografija o drugima“.

Imam rokovnik kao da sam pevačica!

Spisateljica kaže da je zadovoljna što se u Crnoj Gori roman „Smelost“ prodaje u trafikama uz podgorički „Dan“, jer voli Crnu Goru, pa u Boki Kotorskoj godišnje provodi bar mesec dana. Ali ovog leta neće zapostaviti ni druge destinacije.

- Letos planiram put u Ameriku, nakon što proslavim 300. emisiju „Šampanjac sa Jasminom Anom“, a pre toga, 31. maja i 1. juna u švajcarskim gradovima Sen Galenu i Nidervilu promovisaću roman „Svetlost“. U mojim planovima nema socrealizma, a moj rokovnik trenutno liči na agendu jedne pevačice (smeh) - kaže Ana, koja već piše novi roman.

U vašem novom romanu „Smelost“ glavni junak je žestok momak. Jeste li i sami bili u iskušenju da se upustite u vezu sa nekim od njih?

- Svaka žena poželi da bar jedanput proba neko zabranjeno voće, a muškarac bez budućnosti je ludo obećanje - hiljadu dana u jednoj noći, ruski rulet koji će odigrati samo jedanput. Seksi je već sama činjenica da tu ne može biti hepienda, da je sve samo jedno ogromno „sada“. Mnogo njih sam lično upoznala, bila sam advokat, kao i moj bivši muž. Fascinirala me je ravnodušnost tih ljudi prema sopstvenoj sudbini. Sa kojim kosmičkim mirom su oni čekali izricanje presude! Mnogo mi se dopadao jedan žestok momak. Ali kako je meni broj jedan sloboda, nikako to sebi ne bih dopustila. Veza sa njima znači gubitak slobode zauvek. Mnoge žene su olako upropastile svoje živote, ne znajući u šta ulaze.
Imate tri karijere - pravničku, književnu i novinarsku, koja vas najviše ispunjava, a od koje najbolje možete da zaradite?
- Najbolje mogu da zaradim od pravničke karijere. Bila sam deset godina advokat, a sada radim nekretnine, prodaje stanova u Beogradu. Najviše me ispunjava moja književna karijera, to je ono što se voli, to je smisao!

Jovana Joksimović je kompletna ličnost!

Osim Nataše Bekvalac, po mišljenju Jasmine Ane, za roman bi bile zanimljive i Jovana Joksimović i Vesna Radusinović, dok je najbolji frajer za nju Milorad Vučelić.

- Što bi rekla Isidora Bjelica, ja sam perverzna, volim pametne muškarce. Za mene je svih ovih decenija najbolji frajer bio i ostao Vučelić. On je zgodan, obrazovan, moćan, mangup... Ima mnogo zanimljivih žena. Jovana Joksimović, recimo, kompletna ličnost, baš ostvarena. Vesna Radusinović, žena koja vlada iz senke...

Posle veze sa Milutinom Popovićem Zaharom niste otkrivali svoju privatnost u javnosti, a on je rekao da su vaše veze oročene na tri godine. Stojite li i dalje iza toga da mogu da vas privuku samo uspešni muškarci, i nameravate li opet da se udate? 

- Uvek su me privlačili samo uspešni muškarci. Volim muškarca koji ima rešenje i zna gde je pošao. Što uopšte ne znači da treba da bude mačo men. On treba da bude šmeker, dasa, širok čovek. To je Zahar izmislio da su moje veze oročene na tri godine. Još je dodao da je moje zaljubljivanje ličilo na oročenu štednju! Zaki je šećer jedan. Da se ponovo udam, mogla bi da se desi neka dobra opklada, jer fali mi u biografiji još jedan brak, realno. Ali samo u biografiji!

 

Gledam „Zadrugu“ i „Parove“! Iako su je mnogi kritikovali što je svojevremeno učestvovala u rijalitiju, Jasmina Ana kaže da joj je to iskustvo bilo dragoceno i dodaje da gleda i „Zadrugu“ i „Parove“: - Ne volim intelektualnu uštogljenost. Život se menja. Možeš da uđeš u reku ili da ostaneš na staroj obali, tvrdoglavo se držeći svog vremena. Dopadaju mi se u „Parovima“ Teodora, Nina i Mladen, a u „Zadruzi“ Kija, Miki i Nadežda. Ima tu neverovatnih sudbina, recimo, Marija Ana, kojoj je cela porodica umrla od droge! Kada smo još čuli za tako što?