Robin Vilijams
Youtube/Printscreen
Robin Vilijams

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Vilijams je patio, takođe i od paranoje i halucinacije. Polako je gubio svest i toga je bio svestan. Nije uspeo sve to da zaustavi i nije mogao da se pomiri sa tom činjenicom.

Vrsta demencije koju je imao glumac, sličan i gotovo nerazlučiv tip povezan sa Parkinsonovom bolešću i nastaje kada se vrsta nervnog sistema zvanog Levi-jeva tela, razvije u nervnom sistemu, što dovodi do simptoma poput teškoće pamćenja stvari, problema sa razmišljanjem i obradom informacija i halucinacije. Takođe, postoji snažna veza između demencije i depresije. Između 20–60% obolelih od demencije doživeće depresiju.

Robin Vilijams

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Naime, Vilijams se samo nekoliko nedelja pre samoubistva prijavio na rehabilitaciju u Centru za lečenje bolesti zavisnosti u Minesoti. Želeo je da se izleči i da iskoristi priliku da se fokusira na ozdravljenje i buduće projekte.

Njegova poslednja fotografija pred samoubistvo je ugledala svetlost dana, a bila je sa prodavačicom Abi Alberson koja je želela da iskoristi priliku da se fotografiše sa njim i rekla da je on bio jedina poznata osoba koja je ikada ušla u prodavnicu.

Ona je podelila njihovu fotografiju i opisala ga kao veoma druželjubivog i prijatnog. Ipak, mnogi psiholozi analizirajući fotku navode da se po njegovom stavu i izrazu lica vidi da je glumac duboko depresivan i da mu je pomoć bila preko potrebna.

Poznato je da se poznati glumac takođe borio i sa alkoholizmom, te je svojevremeno izjavio:

- Živeo sam u malom gradu na kraju sveta, ali možete ga videti odatle i tada sam pomislio- Pijem. Samo sam pomislio, hej, možda će piće pomoći. Osećao sam se tako usamljeno i uplašeno. U nekim trenucima sam pomišljao da je možda najbolje da odem, da me više nema i da ću tako rešiti sve.

Robin Vilijams

Youtube/Printscreen

Foto: Youtube/Printscreen

Njegova porodica je 2006. godine intervenisala da ga natera da dobije pomoć za svoje zavisnosti. Tada je ušao je u centar Hazeldona u Oregonu i priznao da je alkoholičar, gde je posle 20 godina zavisnosti želeo da se izbori i pobedi, zbog sebe i svoje porodice. Nažalost, bolesti su ipak bile jače od njega.

Neka od njegovih najpoznatijih ostvarenja su filmovi "Kavez za ludake", "Insomnija", "Fotografija za jedan sat" i mnogi drugi, a takođe je pozajmljivao svoj glas u nekoliko animiranih filmova za decu.