"MOŽE DA DOĐE DO KONFLIKTA" Ivana Dudić o seriji "Crveni mesec"! Otkrila šta joj je teško palo, a onda progovorila o kolegi sa klase!

Ivana Dudić jedna je od trenutno najangažovanijih srpskih glumica. Proslavila se kao inspektorka Milanka u seriji „Ubice mog oca“, a zatim joj je uloga osvetoljubive Une Radović u seriji „Istine i laži“ utabala put ka prvoj glavnoj ulozi.

Ivana Dudić
Ivana Dudić, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Sada imamo priliku da je gledamo u seriji „Crveni mesec“, koja se emituje na TV „Pink“.

 

Ivana otkriva šta joj je tokom snimanja najteže palo, kao i to kakve uloge joj više prijaju.

Sofija je tip devojke koja radi sve po svom. Da li se u nekim situacijama u životu poistovećujete sa njom i u kojim?

- Sofija i ja smo dosta slične. Obe smo svojeglave, imamo svoje mišljenje, svoj stav koji izgovaramo vrlo glasno i jasno i ne stidimo se i po cenu da pogrešimo i da napravimo glupost. Ona jednostavno prati svoj instinkt, pa tako i ja.

TUČA U KAFIĆU NARODNOG POZORIŠTA Poznati glumac stolicama gađao baletane?!

Da li vam je bilo teško da dočarate svoj lik u duhu vremena u kom je serija snimljena, tačnije u 1913. godini?

- Nije lako da se iz 2019. prebaciš u 1913. godinu, to je tranzicija koja je, mogu da kažem, pomalo neprirodna. Sve je drugačije, ponašanje, stav, hod, razmišljanje, odnosi... Sve je to dosta svedenije, delikatnije, dok je danas sve manje-više transparentno.

Ivana Dudić
Ivana Dudić, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

GODINA DANA OD SMRTI DIVE Bila je tri puta u braku, proglašena je za glumicu veka, a jedina je koja je dobila prestižnu nagradu!

Da li je prednost ili mana to što glumite sa svojim kolegom iz klase Milošem Đurđevićem?

- Prednost je ta što smo nas dvoje dosta bliski i slobodni da jedno drugom kažemo baš sve, a to je ujedno i velika mana (smeh). Prvenstveno zato što smo oboje temperamenti, pa prilikom iznošenja mišljenja može da dođe do blagog konflikta, tačnije konstruktivne rasprave. Moram da priznam da se na akademiji nismo slagali, ali sada se lepo slažemo.

Ivana Dudić
Ivana Dudić, Foto: printscreen

U seriji "Istine i laži" glumite negativca, dok u seriji "Urgentni centar" glumite pozitivca. Šta vam predstavlja veći izazov? Šta vam je glumački interesantnije?

- Teže je igrati pozitivne likove, zato što oni trpe radnju, negde se na njima lomi sve. Negativci su ti koji vuku i vode radnju, prave te intrige i to može da bude interesantnije i lakše za glumca. Sve tri uloge su toliko različite i u sve tri sam se osećala toliko prijatno. Sofija je, na primer, pozitivan lik, ali sa stavom i ona je neko ko ne trpi radnju već je vuče.

SAOPŠTILI IZ NACIONALNOG TEATRA! Umro nekadašnji prvak Opere Narodnog pozorišta!

Koga smatrate svojim najvećim kritičarem?

- Svoje roditelje i sebe. Ipak sebe najbolje poznajem i uvek znam u kom momentu sam mogla da odradim bolje, svedenije, iskrenije... Inače, jako volim kritike. Volim da čujem iskreno ono što ljudi misle. Kada na društvenim mrežama dobijam komentare, podjednako cenim i pozitivne i negativne i ne primam to k srcu. Upravo me ti manje lepi komentari teraju dalje, oni su mi podstrek da radim što bolje, da bih i kritičarima promenila mišljenje.

NA BALKANU ŽENA TREBA DA SEDI U KUJNI I GAJI DECU Katarina Žutić progovorila o tabu temama, a o jednoj njenoj izjavi bruji Srbija!

Ivana Dudić
Ivana Dudić, Foto: printscreen

S obzirom na to da ste igrali glavnu ulogu u jednom američkom filmu, radite li možda na inostranoj karijeri?

- Veća je satisfakcija napraviti glumačku karijeru i u tuđoj zemlji jer je to znak da ste pomerili sopstvene granice. Stalno govorim da bih volela da se samo ovako nastavi. Trenutno se snima 14 serija, koliko se radilo ukupno za proteklih deset godina. Film u kojem sam igrala je naučna fantastika. Dosta će biti interesantno jer se kroz tu fantastiku provlači neka ljubavna tema koja nije baš svojstvena za ovaj žanr.

ISKRENA DO SRŽI Marija Vicković otvoreno o ulozi ljubavnice Ive Andrića u novom filmu!

Ivana Dudić
Ivana Dudić, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Važite za mađioničarskog maga. Kada biste mogli da primenite čaroliju, u koju rolu biste sebe ubacili?

- Ne bih izdvojila neku posebno. Bitno mi je da nastavim da radim istim intenzitetom kao i do sada. Svaka uloga može da bude prava samo ako se glumac pronađe u njoj. Nema malih uloga i nema loših uloga, samo je pitanje kako će je glumac izneti.

Pogledajte BONUS video:

Reči koje nam je Snežana Dakić uputila za rođendan nismo mogli ni da zamislimo!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi