Bane Vidaković
YouTube/printscreen
Bane Vidaković

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Poznati glumac Branko Bane Vidaković (61), koji je zajedno sa M. I. (40) uhapšen nedavno na Vračaru u Beogradu, sumnjiči se za rasturanje i posedovanje narkotika. Policija je kod njih pronašla 30 grama heroina.

Obojica su u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu izjasnila da nisu krivi, odnosno da droga nije bila namenjena za rasturanje, već za ličnu upotrebu. Nadležni zamenik javnog tužioca zatražio je da se obojici odredi pritvor.

Inače, 20 grama heroina je bilo sakriveno u medicinskoj zaštitnoj masci M. I., a uhapšeni su u trenutku kada su seli u automobli "Ford" i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Bane Vidaković

Foto: Youtube printscreen

Foto: Foto: Youtube printscreen

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika.

Ekipa portala Alo.rs razgovarala je sa komšijama poznatog glumca, a jedna od suseda bila je voljna da progovori detaljnije o životu Vidakovića.

- Iz njegovog stana često se čuju užasni zvuci. Nije tajna da se valja po podu od bolova koje izaziva kriza zbog droge. Znamo svi da već dugo koristi narkotike - ističe na početku naša sagovornica i dodaje:

Bane Vidaković

Printscreen/YouTube

Foto: Printscreen/YouTube

- Jedan od komšija je zvao policiju, jer je smatrao da je Bane pao u krizu. Vidaković je izleteo iz stana da "završi" heroin, a to je kasnije koliko znam potvrdila policija na saslušanju. Šuška se po komšiluku da uzima veće količine narkotika za ličnu upotrebu - govori naša sagovornica.

Glumčeva komšinica za kraj priča o trenutku kada je policija hapsila Vidakovića:

- Kada je došla policija nisu hteli da im otvore vrata od auta, pa su izvršni organi bili prinuđeni da razbiju staklo automobila kako bi ih uhvatili.

Komšinica naglašava da osim onoga što je čula nije imala neprijatnosti sa Banetom.

- Nikada nije bio nasilan prema ljudima koji žive pored, niti neprijatan. Strašno je samo što se tako uspešan čovek uništava - zaključuje ona za naš portal.

Podsetimo,  Glumac Branko Vidaković pušten je da se brani sa slobode nakon što je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu povodom sumnji da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Sud je, međutim, na predlog tužioca odredio pritvor do 30 dana prema I.M. koji se tereti za isto krivično delo, a uhapšen je zajedno sa Vidakovićem pre tri dana u Beogradu. Sudija za prethodni postupak je odredio pritvor I.M. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom roku ponoviti krivično delo, saopsteno je iz Višeg suda.

Pročitajte i:

Komentari (2)

lili

23.07.2020 08:15

Šteta... Čovek u ozbiljnim godinama,a da ništa do sad nije pokušao...ko zna koliko dugo konzumira..

stevan

23.07.2020 10:45

narkomane treba prisilno leciti nema drugog resenja.