Mirjana Karanović
Alo!/Vladimir Marković
Mirjana Karanović

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Posle svega, najviše se ponosim što i dalje radim punom parom, što imam planove za budućnost, što sam aktivna, sigurna u sebe i u to ko sam. Što ne postoji nijedna stvar u mom životu zbog koje se stidim, što nikada nisam prodala dušu nijednom đavolu, ko god to bio. Sačuvala sam svoju slobodu i u vremenima kada je to bilo teško. Uvek sam bila slobodna u svojoj glavi, radila sam ono što sam htela, volela sam koga sam ja odabrala, govorila sam šta mi je u srcu.

Mirjana Karanović

Vladimir Marković/Alo!

Foto: Vladimir Marković/Alo!

Vreme u izolaciji provodi na koristan način.

- Trudim se da postavim neku dnevnu rutinu, jer mi to daje osećaj sigurnosti i neke izvesnosti. Pre podne izađem napolje i hodam oko sat malim sporednim ulicama u mom kraju. Kupim hranu i idem kući. Gledam filmove i serije na TV-u, čitam, malo pišem, igram igrice na kompjuteru, zovem svoje prijatelje. Svakog dana temeljno pretresem neki deo stana, odvojim stvari i odeću koja mi ne treba. Po podne, kada počne policijski čas, vežbam u hodniku ispred mog ulaza - kaže Mira.

Na pitanje šta je u ovom trenutku kao umetnika i čoveka najviše plaši, kratko je odgovorila:

- Ne plaši me ništa.

Mirjana Karanović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

 

- Umetnost je važan deo ljudske duhovnosti. I danas, kada vam ne mogu pomoći ni bogatstvo, ni moć, kada svi delimo iste strahove i problem, umetnost nas spasava, podiže, uspostavlja komunikaciju, čini da se ne osećate usamljeni - naglasila je ona.