Dodela Emi nagrada
EPA/NINA PROMMER
Dodela Emi nagrada

EPA/NINA PROMMER

Dodela Emi nagrada, Foto: EPA/NINA PROMMER

Na svečanoj ceremoniji u Los Anđelesu sinoć je održana 71. dodela Emi nagrada, a za najbolju dramu proglašena je serija "Igra prestola", koja, uprkos rekordnim nominacijama, nije ostvarila očekivani uspeh.

PROČITAJTE I:

 

Ipak, dve velike nagrade pripale su ovoj dramskoj seriji. Glumac Piter Dinklidž pobedio je u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu u dramskoj seriji, u kojoj je serija imala još dve nominacije.

Ovo je četvrti put da je ova epska fantazija proglašena najboljom na malim ekranima. Najbolja režija za dramsku seriju otišla je u ruke Džejsona Bejtmena, tvorca hvaljene serije "Ozark".

Nagradu u kategoriji komedije osvojila je serija "Lutalica". Ova serija je donela i najviše iznenađenja, kada je sinoć odnela tri nagrade. Osim one za najbolju komediju, glavna glumica i scenaristkinja "Lutalice" Fibi Voler-Brižd odnela je nagrade za najbolji scenario i režiju komedije.

Dodela Emi nagrada

EPA/NINA PROMMER

Dodela Emi nagrada, Foto: EPA/NINA PROMMER

Za najboljeg glumca u dramskom žanru proglašen je Bili Porter, a za glumicu Džodi Komer. Najbolja sporedna glumica u dramskoj seriji je mlada nada Džulija Garner iz serije "Ozark".

Najbolja mini serija je "Černobilj". Ovogodišnji HBO hit osvojio je i nagradu za najbolji scenario za mini seriju ili film, dok je reditelj "Černobilja" Džoan Renk dobio nagradu za režiju u toj kategoriji.

Najbolja glumica u mini seriji je Mišel Vilijams, dok je Džarel Džerom ostavio najjači utisak na žiri svojom ulogom u "Kada nas vide" o petero tinejdžera iz Harlema čiji se život pretvori u pakao kada ih lažno optuže za brutalni zločin.

PREPORUČUJEMO I:

 

Za sporedne uloge u komedijama Emi su dobili Aleks Borstajn i Toni Šalhob, koji oboje igraju u seriji “The Marvelous Mrs. Maisel”. U ovoj komediji pojavili su se i glumci Luk Kirbi, te Džejn Linč, koji su oboje dobili nagrade za najbolje gostujuće glumce u serijama punim humora.

Za najbolji rijaliti program proglašena je serija s LGBTQ+ tematikom "Queer Eye".

Dodela Emi nagrada

EPA/NINA PROMMER

Dodela Emi nagrada, Foto: EPA/NINA PROMMER

Više fotografija pogledajte u galeriji. 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO

Ljuba Pantović se pojavila na Pinkovoj žurki sa zavojima na licu!