Senke nad Balkanom
Printscreen/instagram
Senke nad Balkanom

Printscreen/instagram

Senke nad Balkanom, Foto: Printscreen/instagram

Ako ste već krenuli da pratite 2. sezonu "Senki nad Balkanom" onda ste je videli i čuli njeno ime. Misteriozna još za života, ova lepotica i danas je ostala tajna koju ni najveštiji istoričari ne mogu da objasne!

Njeno ime pomenulo se u finalu prve sezone “Senki” kada Maja Davidović pominje izvesnu Mariju koja “kroji kape svima u društvu Tule”. Već u prvoj epizodi nove sezone imali smo priliku i da vidimo misterioznu lepoticu, a reč je o Mariji Oršić, jednoj od najuticajnijih, ali i najtajnovitijih figura Hitlerove Nemačke.

PROČITAJTE JOŠ:


Malo se danas pouzdano zna o njoj. Ono što je sačuvano teško da govori objektivno o ovoj ženi jer je pisano usred nacističkog zanosa i mitomanije izgrađene oko njenog lika. Čak i na sačuvanim portretima izgleda nadrealno lepo, pa se spekuliše da su i oni krivotvoreni.

Kako bilo, knjiga “Koplje sudbine” Trevora Rejvenskrofta o Mariji govori kao o članici društva Vril koju su činili ženski medijumi i koje je bilo veoma uticajno i aktivno u nacističkoj Nemačkoj.

Njen otac bio je iz Zagreba, a majka iz Beča. Kao datum Marijinog rođenja navodi se 31. oktobar 1895. godine - Noć veštica.

Prema dostupnim podacima, Marija se od mladosti zanimala za okultno i onostrano. Već kao mlada devojka priključila se krugovima vatrenih nemačkih nacionalista koji su se zalagali za ujedinjenje Nemačke i Austrije, a vrlo brzo je napredovala i u hijerarhiji društva Tula (još jedne organizacije koja ima značajno mesto u “Senkama”).

Marija Oršić

Printscreen

Marija Oršić, Foto: Printscreen

Sačuvani portreti (iako možda krivotvoreni) svedoče da je reč bila o ženi neverovatne lepote - belog tena, plavih očiju i duge, svetle kose koju, priča kaže, nikada nije šišala jer je verovala da ona “radi” kao “antena” prema drugim dimenzijama.

Marija Oršić proslavila se u okultnim krugovima tvrdnjama da je stupila u kontakt sa arijevskim vanzemaljcima koji žive na Alfa Kentauri u sistemu Aldebaran. Navodno, ovi vanzemaljci su u prošlosti posetili planetu Zemlju i naselili se u Sumeru. Otuda i naziv Vril koji je nastao od drevne sumerske reči „Vri-Il“ što u prevodu znači “božanski”. Sam naziv društva potiče iz romana "Vril, moć nastupajuće rase" Bulvera Litona.

VEST DANA:

Srpska glumica o bivšem partneru nikad ne govori! Njen sin danas ima drugog oca!


Marijina “komunikacija” sa vanzemaljcima odvijala se tako što bi ona pala u neku vrstu transa tokom koje je ili izgovarala ili zapisivala “instrukcije” koje je dobilaja od vanzemaljaca i tako ih prenosila okupljenima.

Kao jedan od glavnih “darova” ove napredne civilizacije sa kojom je Marija navodno komunicirala bio je i plan kako napraviti inter-dimenzionalnu leteću mašinu baziranu na dostignućima iz oblasti fizike koje su članovima društva preneli vanzemaljci sa Aldebarana.

Kako je Treći Rajh očekivao od Marije da uz pomoć stanovnika sistema Albaderan pročiste stanovništvo Zemlje i definitivno ustoliče arijevsku rasu, odlučili su da finansiraju ovaj neverovatni projekat.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Oct 23, 2019 at 10:48am PDT


Po dolasku Hitlera na vlast 1933. god. oba društva i Vril i Tula su navodno dobila sredstva od države koja su bila namenjena razvoju programa izgradnje svemirskog broda sposobnog za međuplanetarne letove.

Posle 1941. godine. Hitler je zabranio tajna udruženja zbog čega su Tula i Vril zvanično pripojeni SS jedinici E-IV.

Marija je bila aktivno uključena u sve medijumske seanse koje je Treći Rajh navodno sprovodio, ali - iako su ciljevi Vrila i nacista bili isti, motivi su im bili različiti. Nacisti su želeli tehnologiju kojom će gospodariti svetom. Članovi Vrila želeli su komunikaciju sa vanzemaljcima kako bi od njih mogli da uče.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Senke nad Balkanom OFFICIAL (@senkenadbalkanom) on Nov 11, 2019 at 1:26am PST


Kao poslednje “javljanje” Marije Oršić navodi se datum 11. mart 1945. kada je članovima Vrila ostavila poruku „Niemand bleibt hier“ - “Niko ne ostaje ovde” i misteriozno nestala. Jedna od najčešćih teorija je da je otišla na Alfa Kentauri i pridružila se vanzemaljcima iz Aldebarana. U tom momentu imala je 50 godina.

Mnogo “nemaštovitija” teorija kaže da su je Amerikanci preuzeli zarad tajnih operacija, da se tamo se bogato udala i imala ćerku koja se zvala Jolanta Rafa.

Do danas nije objavljen nijedan pouzdan dokaz da je tajno društvo Vril ikada postojalo.

Za našu “filmsku” Marija Oršić pouzdano se zna da će igrati važnu ulogu u drugoj sezoni “Senki” i da je igra lepa hrvatska glumica Leona Paraminski.

NAJČITANIJE VESTI SA POP KULTURE:


POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!