Handanović
CEBEF
Handanović

Marko Edge

Foto: Marko Edge

Uz posetu od 80.000 prve večeri i 100.000 druge, ukupno je kroz festivalske kapije prvog letnjeg beogradskog Music Week-a prošlo više od 300.000 posetilaca! Spektakl koji je bio besplatan za sve gradjane na Ušću okupio je najveće regionalne zvezde popularne muzike, a publika svih generacija pevala je u glas sa izvođačima njihove najveće hitove, rekao je direktor CEBEF-a Damir Handanović.

Takođe je istakao da to nije sve od besplatnih programa što je Grad Beograd pripremio za svoje sugrađane i da nas očekuje "NOĆ MUZIKE" koji se održava na istom mestu 30. avgusta.

Handanović

Marko Edge

Foto: Marko Edge

- CEBEF neprestano radi na unapređenju kulturnih manifestacija, i u proteklih 7 godina nikad ih više nije bilo, što me kao građanina ovog grada, a ne kao coveka koji je zadužen za iste posebno raduje.

Beograd je sada pozornica za muzičke žanrove za svačiji ukus što ranije nije bio slučaj, a to vidimo i po tome koliko turista zbog toga posećuje naš grad. Predvođeni dirigentskom palicom Bojana Suđića, Simfonijski orkestar i Hor RTS-a otvoriće "NOĆ MUZIKE" programom "Top klasika" sa popularnim fragmentima najpoznatijih dela Stevana Hristića, Đuzepea Verdija, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina, kao i kompozicija Franca Supea, Artura Markesa, Petra Iljiča Čajkovskog i Karla Orfa- rekao je Handanović.

Handanović

Marko Edge

Foto: Marko Edge

Specijalno iznenađenje ovogodišnje "Noći muzike" predstavlja nastup finskog sastava Apokaliptika, koji je spojem hevi metala i klasike utemeljio novi muzički pravac i zauzeo nezamenljivo mesto na svetskoj sceni. Njihova aktuelna turneja posvećena je interpretacijama legendarnog američkog sastava Metalika – program pod imenom "Plays Metallica by Four Cellos" ponudiće moćne i originalne interpretacije najvećih savremenih metal hitova, koje će četvorica virtuoznih čelista dočarati uživo svojim gudalima, dovodeći do usijanja zvezdano nebo iznad Ušća.

Nakon bogate dvadesetogodišnje karijere, miliona prodatih ploča širom sveta i koncerata održanih u preko 40 zemalja, Apokaliptika se moram priznati zauvek upisala u srca ljubitelja kvalitetnog zvuka, a beogradska publika moći će da uživa u njihovoj muzici potpuno besplatno i pod otvorenim nebom - rekao je Handanović.

Handanović

CEBEF

Foto: CEBEF