Miona Marković
Nebojša Babić
Miona Marković

Nebojša Babić

Foto: Nebojša Babić

Trenutno je gledamo u drugim sezonama serija „Biser Bojane“ i „Žigosani u reketu“, koje su osvojile srca gledalaca. Iako je studirala svetsku književnost i bavi se pol densom, gluma je ipak ono što je ispunjava i čime želi da se bavi. Miona nam je otkrila koja joj je uloga najdraža, kakvu priželjkuje, kao i to čijem sudu najviše veruje.

Miona Marković

Nebojša Babić

 Foto: Nebojša Babić

U seriji „Biser Bojane 2“ tumačite lik Eme Šijak, pa nam recite nešto više o njoj?

- Ona je jedna simpatična ambiciozna bezobraznica. Ona je na zadatku. Ne upušta se u emocije, već samo koristi svoj šarm i moć da ljudima deluje naivno i bespomoćno kako bi ostvarila šta želi.

Šta možemo da očekujemo od Ana Marije u drugoj sezoni serije „Žigosani u reketu“?
- Spremna je apsolutno na sve. Ana Marija je u novoj sezoni mnogo veći igrač od oca, ali ona ipak misli da je veći igrač nego što ona jeste i tu nastaje problem. Milovan će opet morati da je brani, ali Ana Marija je svojeglava i kao i mnogo vrlo inteligentnih ljudi misli da sve drži pod kontrolom jer joj je plan idealan. Međutim, planovi umeju da se izjalove.

S obzirom na to da ste studirali svetsku književnost, a u seriji glumite novinarku, da li biste se u ovom poslu oprobali u stvarnosti?
- Što se tiče svetske književnosti, u tome sam zaista uživala. To je bila i na neki način priprema za FDU jer smo u prvoj godini imali predmet Antička drama. Ali zaista moj jedini poziv uvek je bio gluma. Mogu se ja zavaravati i pisati, pevati, plesati, ali gluma je moja stvar. Sve ostale moje maštarije, što da ne, mogu da se razvijaju, kao i pisanje, koje mi nikada nije bilo slaba strana, ali nikako kao profesija, već sve one zajedno idu na kraju u svrhu umetnosti glume.

Miona Marković

Nebojša Babić

Foto: Promo

Glumili ste u četiri najgledanije serije. Koja vam je uloga najdraža i zašto?

- To su sve moja deca i volim ih na različite načine. Ana Mariji se divim na njenoj neustrašivosti i imala sam veliku tremu da svoju prvu veliku ulogu izvedem onako kako sam je zamislila. Kristina iz „Jutro će promeniti sve“ je naivna, zaljubljena i neodoljiva klinka koju nije teško voleti, ali ona mi je davala najviše brige da je ne odigram kao karikaturu. Zora iz „Korena“ je savršeno zaokružen epizodni lik koji ima neko svoje neodoljivo ludilo. Ona je živela u teškom vremenu i pokušala je da živi, a ne samo da preživi, međutim, brzopletost ju je pojela. Za Zoru sam imala tremu jer mi je to bila prva uloga. Ema Šijak je izuzetno zabavna, ali nikad ne znaš na čemu si s njom. Međutim, to snimanje je prošlo bez problema jer na moru nema treme.

Miona Marković

promo

 Foto: promo

Kako biste opisali rad na filmu „Kralj Petar Prvi“?

- Princeza Jelena Karađorđević ima nešto dostojanstveno i antičko u sebi, ali družile smo se samo dva snimajuća dana jer je to lik funkcije i samo mala pojava. Ali uživala sam da budem princeza na dva dana.

Šta smatrate ključnim za stabilnu i respektabilnu karijeru?
- Neprestan rad na sebi!

Kakvu ulogu priželjkujete?
- Priželjkujem takve uloge da nemaju nikakve veze s mojim prethodnim ulogama, zasad je tako i bilo i želim da se tako nastavi i to što ekstremnije, to je bolje. Želim uloge u kojima me nećete prepoznati.

Čijem sudu najviše verujete?
- Svom bratu Vukanu privatno. Glumcu Olegu Novkoviću poslovno, a i privatno.