Katarina Žutić
Screenshot Youtube
Katarina Žutić

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Naša glumica je rekla da je pre dvadeset godina bila mlada, bistra vodica, a da je sada već Dunav, ali da ide svojim putem.

Na pitanje da li je za ostvarenje želja dovoljno da se zasuku rukavi ili treba i malo magije, Katarina je imala veoma optimističan odgovor.

Katarina Žutić

Printscreen/Youtube

Katarina Žutić, Foto: Printscreen/Youtube

- Možemo mi to nazvati i magijom, lepo to zvuči, ali kako ko zove... Moraš da veruješ u to što hoćeš da postigneš, i sama si rekla bitan je i trud to je nešto što je pragmatično, ima neke vere nečeg, može biti i magija. Sreća prati hrabre, mislim da svako u životu dobija ono što želi, osim nekih gubitaka, naravno, ali u smislu želje - želim da budem ovakav, želim da postignem ono i mislim da svako ostvari šta želi!

- Mnogo volim tu ulogu, toliko mi je zabavna... Ta žena je toliki kreten, super je baš sam uživala - rekla je ona i dodala:

- Sviđa mi se tema serije, mi nemamo takve serije, porodične kao što je ranije bio bolji život... Ili su komedije ili sudbinski teške ili kriminalne, a ove neke, kako se kaže, građanske, normalne razbibrige nemamo... Sad imamo!

Ona, inače, glumi u novom filmu Darka Bajića - “Ime naroda“.

- Film je o Svetozaru Miletiću, igram ćerku Milicu, stariju verziju, i ona je, kako da kažem, borac za ženska prava. Ona je bila i novinar i postavla je temelje kasnijoj borbi, početak dvadesetog veka, za ženska prava, feminizam, ne u buntovičkom nego u krucijalnom egzistencijalnom pitanju - govori naša glumica i povlači paralelu sa tim koliko je taj put njoj blizak.

- Jeste mi taj put blizak, ne bi se moglo reći da sam kao Milica neki borac za ženska prava, ja sam napavila jednu predstavu koja se tiče toga u “Ateljeu 212” - “Noževi u kokoškama“. Mišljenja sam da je jako važno za napredak društva da žene dobiju svoje mesto koje umnogome imaju ako se osvrnemo na početak dvadesetog veka. Žene i rade imaju poslove... i dalje postoje muški poslovi, ne samo u smislu fizičke snage. Čula sam da neke žene na nekim mestima i dalje imaju manje honorare od muškaraca - završila je ona.

PROČITAJTE JOŠ: