Mark Seling
YouTube/printscreen
Mark Seling

YouTube/printscreen

Foto: YouTube/printscreen

Zvezda popularne serije "Gli" Mark Seling godinama je imao problem sa zakonom, a njegova burna životna biografija prekinuta je suicidom.

Njegova bivša devojka Roksana Gorzela optužila ga je za silovanje 2013. godine, koje se dogodilo nakon što je ona odbila seksualni odnos sa njim u martu 2011. Na kraju je odustala od tužbe, a glumac joj je isplatio 2,7 miliona dolara naknade.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mark Salling (@mark_salling_) on Feb 11, 2020 at 12:13pm PST

Pod sumnjom za silovanje bio je i u aprilu 2016. godine kada je neimenova žena optužila glumca da ju je silovao 2012. godine. Prema optužbi, koja je u oktobru iste godine odbačena zbog nedostatka dokaza, žena je želela odnos sa njim i pošli su zajedno u hotelsku sobu, ali se ona predomislila i rekla ne, nakon čega ju je glumac napao. Kako je rekla policiji, slučaj je prijavila četiri godine kasnije jer je tek nakon optužbi za pedofiliju skupila snage da to uradi.

Optužbe za pedofiliju isplivale su u javnost 2015. godine, kada je njegova tadašnja devojka otkrila gnusne fotografije i snimke na njegovom kompjuteru i sve prijavila policiji. Istražitelji su na njegovom kompjuteru pronašli čak 50.000 fotografija i video-snimaka dečije pornografije, još 4.000 na hard disku, a britanski mediji pišu da su neke od žrtava imale samo tri godine.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mark Salling (@mark_salling_) on Feb 9, 2020 at 5:23am PST

Glumac je krajem 2015. uhapšen, a na prvom pojavljivanju na sudu odbacio je sve optužbe. Krajem godine ipak priznao je krivicu, a nagodbom sa tužilaštvom prošle godine određena mu je zatvorska kazna od pet do sedam godina uz stalnu prismotru narednih 20 godina, kao i zabranu kontakta sa osobama mlađim od 18 godina, zabranu prilaska školama, parkovima i javnim bazenima. Takođe, registrovan je kao seksulani prestupnik.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mark Salling (@mark_salling_) on Jan 9, 2020 at 11:29pm PST

Presuda kojom bi nagodba trebalo da bude potvrđena trebalo je da bude doneta sedmog marta 2018. godine, a kako navodi "Dejli mejl", glumac je pristao da svakoj od njegovih žrtava isplati naknadu od 50.000 dolara.

Seling je 2017.  već pokušao da se ubije. Mediji su preneli da je sebi prerezao vene, nakon čega je primljen u bolnicu. Usledila je psihološka procena, potom i rehabilitacija zbog čega su mnogi posumnjali da je pokušajem samoubistava želeo sebi da smanji kaznu. Međutim, sledeći put, bio je koban. Mark se obesio.

Glumac je pronađen mrtav deset kilometara od svoje kuće u Los Anđelesu u Kaliforniji, kako visi sa drveta.