Miki Mećava Bata Đoša
Printscreen
Miki Mećava Bata Đoša

Printscreen

Foto: print screen

Na današnji dan 2017. godine preminuo je Bogoljub Mitić, neponovljivi Đoša iz TV serije "Porodično blago". Svojom jedinstvenom pojavom, ponašanjem, dikcijom, osvojio je srca gledalaca koji su ga od tada i zvali po nadimku iz serije.

On koji je iznenada preminuo u 49. godini od posledica srčanog udara.

Reditelj Siniša Pavić je najzaslužniji za uspon njegove karijere zato što mu je upravo on poverio lik Đoše koji ga je proslavio. Priprosti, ali dobroćudni Đorđe "Đoša" Stojković iz sela Stajkovce bio je Mitićevo debitantsko tumačenje, koje mu je potom donelo uloge u ostvarenjima "Crni Gruja", "Agencija za SiS", "Seljaci", "Nemanjići", oprobavši se i u TV emisiji "Tvoje lice zvuči poznato".

Jelena i Đoša

Facebook

Foto: Facebook

Bogoljub Mitić je rođen 12. januara 1968. godine u Vlasotincima. Nikada nije završio glumu zbog čega se vodio kao glumac amater. Mnoge kolege nisu bile blagonaklone zbog ove činjenice, ali se on na te komentare nije obazirao. Gurao je "svoj fazon".

Scene iz "Porodičnog blaga" u kojima je Mitić briljirao, toliko da se publika, gledajući reprizna emitovanja, i danas smeje njegovoj nesnađenosti…

Jelena i Đoša

Facebook

 Foto: Facebook

Njegov kolega i kum Predag Smiljković prisetio se glumca i rekao da mu mnogo nedostaje i da mu je krivo što nije vodio više računa o zdravlju.

- Ljut sam na njega što je rano otišao i tako nesmotreno. Meni lično kao kumu i saborcu užasno nedostaje. Setim se njega svaki dan. Nas dvojica smo odrasli zajedno i iz tog našeg druženja i priča nastali su Tika i Đoša, koji su bili inspiracija i Siniši Paviću. Nas dvojica mogli smo kao glumci mnogo više. To je tako kad vas stave u kalup i igrate jednu ulogu celog života - rekao je on.

Đoša

Printscreen/Youtube

 Foto: Printscreen/Youtube

 

Pročitajte još: