Irfan Mensur
printscreen

 

Irfan Mensur

printscreen

Irfan Mensur, Foto: printscreen

Jedan od najistaknutijih glumaca sa ovih prostora Irfan Mensur poslednjih godina posvećen je radu sa studentima, budući da radi kao profesor glume na jednom privatnom fakultetu. Sa druge strane, kada je reč o njegovom privatnom životu, uživa u ulozi oca i u vremenu koje provodi sa prijateljima, a životnu saputnicu trenutno nema.

- Nisam našao novu partnerku, niti je tražim. Ona dolazi sama po sebi, a sa Srnom sam ostao prijatelj. Čujemo se skoro svakodnevno. Ja Srnu veoma volim i cenim. U krajnjem slučaju, rodila mi je jednog fantastičnog sina - priča Irfan o glumici Srni Lango, od koje se razveo pre sedam godina.

Kako je spomenuo njihovog sina Pavla, razgovor smo nastavili o njegovoj karijeri glumca koju je nedavno započeo.

Irfan Mensur

Alo!/Rajko Ristić

Irfan Mensur, Foto: Alo!/Rajko Ristić

- On je novo lice. Njegova rešenja su sveža i nova. On je talentovan, ali još mnogo mora da uči i kao glumac da sazri. Ponosan sam što je izrastao u časnog čoveka - poručuje naš slavni glumac, i ističe da sinu ne deli savete kada je posao glumca u pitanju.

- Ja pokušavam da pobegnem od svake vrste savetovanja, sem životnih savetovanja u smislu ponašanja i profesionalizma, ali se ne petljam u njegove kreativne mogućnosti, želje, rešenja, jer, prosto, on mora sam da se izbori za svoje mesto - iskren je Irfan kada govori o svom nasledniku.

Glumac kojeg publika pamti kao profesora Japanca iz serijala “Tesna koža” otkrio nam je i to da je Pavle privremeno napustio studije glume.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pavle Mensur (@pavlemensur) on Feb 16, 2020 at 4:56am PST

- On je upisao Fakultet dramskih umetnosti, završio je prvu godinu. Drugu godinu je zamrznuo, jer ima mnogo snimanja, ali će ove godine i sledeće nastavi sa studiranjem. Profesorka mu je bila Biljana Mašić, a ko će mu biti sledeći profesor, to ne znam, ja neću sigurno - kaže Mensur kroz osmeh.

Ne manjka mu energije i entuzijazma

Pozanti glumac Irfan Mensur pored standardnih obaveza koje ima kao profesor jednog privantog fakulteta, ove godine radiće na nekoliko glumačkih i rediteljskih projekata.

- Prihvatio sam manju ulogu u predstavi “Putujuće pozorište Šopalović” reditelja Jagoša Markovića u JDP-u, radim jednu duo dramu u kojoj igramo Tanja Bošković i ja, zove se “Vaškice”, premijera će biti u aprilu. Za nekih 15, 20 dana kreće snimanje serije o kralju Aleksandru koju režira Zdravko Šotra, tu igram Jovana Cvijića, u junu režiram predstavu za zatvaranje Dana Zorana Radmilovića, u oktobru počinjem režiranje „Ane Karenjine“ u mojoj dramatizaciji u Narodnom pozorištu u Nišu - otkrio nam je Mensur, kojem očigledno ni u sedmoj deceniji života ne manjka energije i entuzijazma

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Pavle Mensur (@pavlemensur) on Jan 23, 2020 at 8:08am PST