Goran Višnjić i Marijana Mikulić
Screenshot Instagram
Goran Višnjić i Marijana Mikulić

Screenshot Instagram

Goran Višnjić i Marijana Mikulić, Foto: Screenshot Instagram

Kontroverzni film o Antu Gotovini, "General" koji je postigao katastrofalno loš rezultat na festivalu u Puli, ponovo je u centru pažnje zbog novog skandala.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naime, glumica koja tumači ulogu Dunje Gotovine, malu ali značajnu - nije došla na premijeru. Kako je sama priznala - nisu je pozvali.

- Iskreno, iz produkcije me nisu kontaktirali pa se nisam osećala pozvanom, a nisam htela da dolazim samoinicijativno. S druge strane, ima dosta glumaca u filmu pa su verojatno u pitanju praktični razlozi oko smeštaja i ostale logistike - otkrila je za hrvatski Story.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Marijana Mikulić (@maremikulic) on Jul 13, 2019 at 4:14am PDT

 

Inače, uprkos tome što je najavljivan kao naiščekivaniji hrvatski film, u filmu "General" Antuna Vrdoljaka ratni zločini za koje je optuživan Gotovina se ne pominju, a on je prikazan kao narodni heroj.

 

Vrdoljkov film govori o kontroverznom oficiru koji je komandovao vojno-policijskom akcijom "Oluja" u kojoj je proterano skoro 200.000 Srba, a veliki broj ubijen.

U filmu o životu generala Gotovine glavnu ulogu glumi Goran Višnjić. Reč je o daleko najskupljem filmu savremene hrvatske kinematografije.

Pogledajte BONUS video:

Komšije Goce Božinovska otkrile kako pevačica se ponaša prema njima