Dragan Jovanović
screenshot Youtube
Dragan Jovanović

screenshot Youtube

Dragan Jovanović, Foto: screenshot Youtube

Iako je Gagi asocijacija za smeh i komediju, na žalost, bolest je bila jača od njega pa je odlučio da na određeno vreme ode sa dasaka koje život znače.

- Istina je da se povlačim sa scene na izvesno vreme. Poslednjih godina trpim velike bolove u leđima prouzrokovane diskus hernijom. Posle svake predstave koju odigram osećam se veoma loše, treba mi nekoliko dana da se koliko-toliko oporavim. Povlačim se na kraju pozorišne sezone, u junu-julu. Ne znam koliko će pauza potrajati. Možda jednu, možda dve ili tri godine- rekao je za "Gloriju" naš poznati glumac.

Dragan je neko ko je obeležio srpsku kinematografiju- uloge Luneta Šćekića u "Srećnim ljudima", Drakčeta u "Moj rođak sa sela", Peše u "Stižu dolari", kao i one u "Otvorenim vratima", "Crni Gruja i kamen mudrosti" su samo neke koje su izdigle ovog umetnika na mesto jednog od najcenjenijih na ovim prostorima.

Na polju glume Dragan je aktivan 30 godina.

Prvu ulogu imao je u ostvarenju "Ortaci" 1988. godine. Veliki podršku mu pruža supruga Branka Pujić.

Komentari (4)

Sanja_Bgd_Bre

05.03.2018 12:41

Legendo,kralju,care...zelim ti brz oporavak i da nam se sto pre vratis,da uzivamo i dalje u tvojim ulogama,ti si nezamenljiv No1 !!!

mile

05.03.2018 12:48

i ja sam brate od toga bolovao bio sam u bolnici 2 nedelje u cirihu udarili mi kortizon i od tada vise nisam osetio bol ima od tog vremena 6 godina

Goran

05.03.2018 22:50

Dragce mene je spasao doktor Toma iz Prijedora. Nema gde nisam isao i.na kraju cuo za njega skolovao se u Rusiji, od tada sam kao nov, nista nne boli vec 3 godine!

Danjuska

05.03.2018 23:09

Sjajan lik, on u meni izaziva smeh kad ga vidim... Valjda asocijacija na sve te humoristicne likove i scene koje je odigrao... Kad se povuce, da se sto pre povrati u predjasnje stanje i podari nam jos svojih maestralnih ostvarenja! Jedan je Gagi!