Exit
Promo
Exit

Promo

Foto: Promo

U duhu nove platforme za zaštitu životne sredine, a u svetlu sad već sasvim razrađene antikampanje protiv šesnaestogodišnje devojčice koja se usudila da digne glas u ime planete na kojoj živimo, EXIT je mladoj gerilskoj ratnici i ikoni pokreta za zaštitu životne sredine, Greti Tunberg, dodelio •LIFE STREAM priznanje za izuzetan doprinos u pokretanju pitanja očuvanja postojeće biosfere i života na Zemlji.

"U poslednje vreme svedoci smo lavini komentara na račun Gretinog izgleda, tona i gestikulacije, čuju se brojne teorije zavere i mnoge druge, potpuno sporedne teme, pri čemu kao da svi ti glasovi ignorišu suštinu - da su podaci koje Greta Tunberg iznosi tačni i naučno potvrđeni. Skeptici koji ne veruju u ove činjenice, poverovaće za pet ili deset godina, kada sopstvenim očima budu svedočili pogubnim posledicama klimatskih promena. Našoj planeti nije potrebno spasavanje, ona će preživeti sve, spasenje je potrebno ljudima i životu oko nas", izjavio je ovim povodom osnivač Exita Dušan Kovačević.

Exit

Promo

Foto: Promo

Mlada Greta je nakon svog beskompromisnog aktivizma i inspirativnog govora u Ujedinjenim nacijama pred najvećim svetskim moćnicima, koji su ispratile milijarde ljudi širom sveta, postala zaštitno lice ekološkog pokreta, a nominovana je i za ovogodišnju Nobelovu nagradu za mir! Ukoliko dobije ovo priznanje, švedska tinejdžerka postaće najmlađa dobitnica, od trijumfa pakistanske Malale Yousafzai, koja je imala 17 godina u tom trenutku.