Iva Štrljić
Instagram/printscreen
Iva Štrljić

Instagram/printscreen

Foto: Instagram/printscreen

Pored optimizma i humora koji ima u sebi lik eskscentrične kretorke, zbog čega su je masa ljudi zavolela, svi gledaoci popularne domaće telenovele su se pitali zašto Dijana uvek nosi jednu rukavicu, a Iva je konačno razrešila misteriju.

Iva Štrljić

Printscreen

Foto: Printscreen

– Zanimljiva je priča o rukavici. Kada sam dobila ulogu modne kreatorke htela sam da ona i u svom stilu bude specifična, po nečemu prepoznatljiva. Onda sam razmišljala da li možda da ima uvek neki fascinator na glavi…nešto tako…međutim, nije dobro da mi bude nešto na glavi i da skreće pažnju sa mojih očiju jer ipak oči su glumcu najvažnije. Njima isto komunicirate u kadru kao i replikom. I dođem ja na svoj prvi dan snimanja, i kostimografkinja Nena Milovanović mi uz tu prvu kombinaciju koju sam imala na sebi da jednu rukavicu i meni tada sine otkriće. Kažem joj: „Neno, od sad, uz sve što obuče, Dijana će uvek nositi samo jednu rukavicu!" - otkriva Štrljićeva i dodaje sa kakvim situacijama se suočava u realnom životu zbog svoje role:

- To se pokazalo kao sjajan znak i to takav da kada uđem u restoran, privatno sa prijateljima, mene konobar obavezno pita: "A gde vam je rukavica?" - zaključuje popularna glumica.

Pročitajte i: