Miodrag Petrović Čkalja
Printscreen
Miodrag Petrović Čkalja

Printscreen

Foto: Printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Miodrag Petrović Čkalja

Screenshoot Youtube

Ljubavna priča ovog para počinje davne 1948. godine na proleće kada su se venčali u tadašnjoj zgradi Doma kulture "Božidar Adžija" gde se nalazio Narodni odbor opštine Vračar. Pravi prolećni dan, grupa glumaca sa Radio-drame gde se nalazio Čkalja, Nikola Smederevac kao i poznati komičar Jovan Geco iskoristili su kako bi krunisali jednu ljubav.

"Društvo je bilo raspoloženo. Dosetke i šale pljuštale su svakog trenutka. Oni koju su poslom dolazili zastajkivali su misleći da se snima neki film. Zadirkivanja na račun jednog smešnog, mršavog, vižljastog čovek postajala je sve žešća. "Ma nema govora, ona sigurno neće doći! U poslednjem trenutku se predomislila", rekao je Ljubiša Bačić, dok se na to nadovezao Dragutin Dobračin, blizak prijatelj Čkalje.

"A što i da dođe, kada ima platu četiri i po hiljadarke! A naš mladoženja svega tri", uzviknuo je kum glumca.

Miodrag Petrović Čkalja

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Međutim u tom trenutku se Dragica pojavila na vrata u crnoj kecelji, zadihana je trčala ka grupi ljudi.

"Pa gde si, Dragice? Ovi ovde mi izvadiše "dušnik na pamuk"", rekao je Čkalja koji se tog dana oženio. Svadba je bila mala, u krugu najbližih prijatelja u jednoj kafani. Nekoliko godina posle venčanja rodio se sin, kome su nadenuli ime Čedomir.

Dragica je svojevremeno medijima otkrila da su sve komšije volele Čkalju.

"Ponekad je utrčavao u najvećoj gužvi, ali s buketom u rukama. Posle tri meseca, Čkalja mi je doneo prsten. Kupio ga je za pedeset dinara kod "Gramaga". Nažalost, u seljakanju iz stana u stan, izgubila sam tu najdragoceniju uspomenu. U početku našeg braka stanovali smo u nameštenoj sobi u Nebojšinoj ulici. Od tada do danas selili smo se pet puta. Za svaki novi komšiluk Čkalja je predstavljao pravu atrakciju. U bilo koje vreme zvonili bi na vrata i tražili da ga vide, ili da im da autogram sa slikom", iskreno je u jednom intervju ispričala Dragica, a zašto je Dragica postala domaćica i kako im je tekao život pročitajte u galeriji.

PROČITAJTE JOŠ: