OLIVERA BALAŠEVIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI NAKON SMRTI MUŽA Đorđeva udovica rešila da uradi veliku stvar, sutra donira 3.668.550 dinara!

Veliki umetnik je preminuo 19. februara u 68 godini, a sahranjen je na novosadskom Novom groblju u prisustvu najuže porodice

Porodica Balašević sutra će u Novom Sadu uručiti donaciju Akademiji umetnosti u audio-video opremi u vrednosti od 3.668.550 dinara. Savremena tehnika biće znatan doprinos nastavnom programu ovog fakulteta, na kojem su se odškolovala dva člana porodice Balašević, ćerke Beba i Jovana. Prisutnima će se obratiti Olivera Balašević u ime porodice, što je ujedno i prvo pojavljivanje i obraćanje porodice u javnosti nakon odlaska Đorđa Balaševića.

Veliki umetnik je preminuo 19. februara u 68 godini, a sahranjen je na novosadskom Novom groblju u prisustvu najuže porodice.

Đorđe i Olivera Balašević su 41 godinu živeli svoju bajku. Njihova ljubav iznedrila je stotine njegovih pesama, bezbroj romantičnih izjava i, što je najbitnije – troje dece. Mnogi njihovu ljubav vide kao jednu od najromantičnijih na ovim prostorima, ispevanom u njegovim pesmama, ovekovečenu u njenim osmesima.

Olivera i Đorđe Balašević
Olivera i Đorđe Balašević, Foto: Screenshoot Facebook

U vreme dok je Olivera Balašević, studirala i živela u domu on je, kako je on svojevremeno govorio, pod njenim prozorom često je pevao, a veliku ljubav nisu krili, od tada do danas. Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objašnjavao.

Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979." Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča...

Deo ove priče je Olja opisala u knjizi "Planeta Dvorište".

Šta je sin Olivera i Đorđe rekao prvi put u javnosti nakon očeve smrti, čitajte OVDE.

Povezane vesti

 • Korisnik: Dejan
  22/04/2021 - 08:38
  Jaoj jadna,a zasta donira za vakcine
  • Dimni signali @Dejan
   22/04/2021 - 14:03
   Poštovani, vaša poruka je primljena, ali je malo nečitka.
 • Korisnik: Zrenjaninac
  22/04/2021 - 00:20
  Svaka vam čast, Balaševići. Đole bi bio ponosan na vas. Još da takav ponos pokaže i grad Novi Sad, pa da neku ulicu ili trg nazove njegovim imenom pre nego što mu se pesme pojave u čitankama. I Zrenjanin (koga je Đole opevao više od svih pesnika zajedno) bi mogao da se pokaže. Za početak, na primer, da onaj bezimeni most kod SUP-a (gde Olja beše zaprošena) nazove njegovim imenom. A narod bi ofarbao taj most samo da nam vlast dozvoli.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi