Olivera i Đorđe Balašević
Screenshoot Facebook

Veliki umetnik je preminuo 19. februara u 68 godini, a sahranjen je na novosadskom Novom groblju u prisustvu najuže porodice.

Đorđe i Olivera Balašević su 41 godinu živeli svoju bajku. Njihova ljubav iznedrila je stotine njegovih pesama, bezbroj romantičnih izjava i, što je najbitnije – troje dece. Mnogi njihovu ljubav vide kao jednu od najromantičnijih na ovim prostorima, ispevanom u njegovim pesmama, ovekovečenu u njenim osmesima.

Olivera i Đorđe Balašević

Screenshoot Facebook

Olivera i Đorđe Balašević, Foto: Screenshoot Facebook

U vreme dok je Olivera Balašević, studirala i živela u domu on je, kako je on svojevremeno govorio, pod njenim prozorom često je pevao, a veliku ljubav nisu krili, od tada do danas. Ipak, bilo je na početku nekih pokušaja uticaja sa spoljne strane, kako je Đole to šeretski objašnjavao.

Na studentskoj sobi u kojoj je mlada Zrenjaninka Olivera tada živela, danas se na ulaznim vratima nalazi pločica "Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka... Olja i Đole Balašević, 1. juni 1979." Jer baš tu počela je najlepša ljubavna priča...

Deo ove priče je Olja opisala u knjizi "Planeta Dvorište".

Komentari (3)

Zrenjaninac

22.04.2021 00:20

Svaka vam čast, Balaševići. Đole bi bio ponosan na vas. Još da takav ponos pokaže i grad Novi Sad, pa da neku ulicu ili trg nazove njegovim imenom pre nego što mu se pesme pojave u čitankama. I Zrenjanin (koga je Đole opevao više od svih pesnika zajedno) bi mogao da se pokaže. Za početak, na primer, da onaj bezimeni most kod SUP-a (gde Olja beše zaprošena) nazove njegovim imenom. A narod bi ofarbao taj most samo da nam vlast dozvoli.

Dejan

22.04.2021 08:38

Jaoj jadna,a zasta donira za vakcine

Dimni signali

22.04.2021 14:03

@Dejan - Poštovani, vaša poruka je primljena, ali je malo nečitka.