Book&Roll #5 u Jazz
Alex
Book&Roll #5 u Jazz

Alex

Foto: Alex

Uprkos tehničkim problemima, zbog kojih bi mnogi odustali, Book&Roll je otvorila mlada ekipa orkestra gitara Rok Cirkus, predvođena stvarno nesvakidašnjim entuzijastom Sašom Kostićem, koja je "na suvo" uspela da napravi sjajnu atmosferu uz hitove Led Zeppelina, Queena i ostalih rok heroja.

Rok Cirkus priredio je i iznenađenje online magazinu Headliner, organizatoru festivala, uručivši nam zahvalnicu, tek petu po redu u devet godina dugoj istoriji ovog jedinstvenog orkestra.

Nastup malog Alekse Danića oni koji su ga već slušali čekali su s nestrpljenjem, a oni koji nisu sa radoznalošću, zbog fame koja ovog dečaka prati da je najtalentovaniji gitarista na ovim prostorima. A on je dokazao da to nisu prazne priče. Izašao je na binu i - pokidao. Prvo se malo "dodvorio" publici svojom verzijom Beatlesa, a onda je prešao na repertoar svog omiljenog Tomija Emanuela i zaradio prave koncertne ovacije. Bilo je u njegovom repertoaru i Majkla Oldfilda i Stinga, a publika na Book&Rollu bila je u prilici da prvi put čuje i Aleksu kako peva, kako je sam rekao "glasom koji još nije mutirao", ali ovaj nastup otkrio je neslućene mogućnosti koje ovaj skroman i talentovan dečak pred sobom ima.

Book&Roll #5 u Jazz

Alex

Foto: Alex

U razgovoru sa voditeljkom programa Marijom M. Karan četvrto, dopunjeno izdanje svoje zbirke priča "BG Blues" predstavio je novinar i pisac Aleksandar Saša Ignjatović koji je, na pitanje kolege Igora Marojevića da li možemo uskoro da očekujemo i neki "beogradski roman", odgovorio da bi to bilo relano kada bi dan imao 48 sati, ali da ideja svakako postoji. Hteo je čak i da otkrije naslov budućeg romana, ali je Marija uspela da ga ubedi da to ne čini.

Book&Roll #5 u Jazz

Alex

Foto: Alex

Publika se potom premestila u Salu 6 Kombank dvorane, gde je premijerno na velikom platnu prikazan film Janka Đurića "Poslednji putnik" u kojembriljira mlada glumica Jovana Milovanović uz iskusnije kolege Slobodu Mićalović i Gorana Šušljika. Reč je o klasnom filmu studenata FTV produkcije na FDU, priču o distopijskoj budućnosti, u kom devojka pokušava da izađe na kraj sa preostalom ljudskom populacijom koja se predala kanibalizmu.

Usledio je povratak u Jazz kantinu Lisabon, gde su do kraja programa sjajne nastupe imali ekskluzivci Menarta. Željko Markuš, lider benda Pacifik, je između ostalog, predstavio i svoju novu numeru "Tvoj dlan", a kompletnim nostalgičnim akustičnim nastupom vratio nas u vreme kada su kvalitetni stihovi bili neizostavan deo svake dobre pesme.

Book&Roll #5 u Jazz

Alex

Foto: Alex

Za sam kraj, Book&Roll bio je domaćin i predpromocije debi albuma Branislave Joković Bane. Kompozitorka, autorka, instrumentalista i vokalni izvođač, Bana stvara muziku koju svrstava u indie, down tempo i art pop žanrove, a singl "Your Lies" koji smo imali priliku da čujemo uživo, naći će se na digitalnom EP izdanju "Blackjack Tango" koje će biti dostupno 21. juna.

Book&Roll #5 u Jazz

Alex

Foto: Alex