Dejan Lutkić
Printscreen/Youtube
Vojin Ćetković

Alo!/Rajko Ristić

Vojin Ćetković, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano.

U Nevesinju je juče na posebno svečan način proslavljen Mitrovdan- Dan opštine Nevesinje i slava boračke organizacije Republike Srpske, kao i sećanje na slavne mitrovdanske bitke iz 1992. i 1994. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

U programu akademije, čiji režiser je bio Aleksandar Pejaković iz Banje Luke, trebalo je da nastupe poznati beogradski glumci Vojin Ćetković i Dejan Lutkić koji su neposredno pred održavanje svečane akademije kako tvrde organizatiri - napravili skandal.

Naime, Ćetković i Lutkić su, kako prenose lokalni mediji, navodno tražili da se sa bine skine veliki natpis “Mitrovdanske bitke 1992. i 1994. godine na Nevesinjskom ratištu“ uz koji je stajao grb Republike Srpske, kao i natpis Vlada Republike Srpske – Odbor za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

Dejan Lutkić

Printscreen/Youtube

Dejan Lutkić, Foto: Printscreen/Youtube

Na akademiji je Lutkić trebalo da vodi program, a Ćetković da nastupi u performansu zajedno sa srednjoškolcima iz Nevesinja.

Organizatori akademije, Opština Nevesinje i Odbor Vlade za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova, odnosno Ministarstvo za boračka pitanja Republike Srpske, odbili su da skinu pano i upoznali režisera akademije i glumce da ne dolazi u obzir uklanjanje, niti pomeranje navedenog panoa u stranu.

PROČITAJTE I:

 Nakon toga su glumci napustili Nevesinje, a organizatore ostavili u nezgodnoj situaciji, jer se sve odigralo neposredno pred početak svečane akademije koja je trebalo da ima direktni televizijski prenos na Radio-televiziji Republike Srpske.

Vojin Ćetković

screenshot

Vojin Ćetković , Foto: screenshot

Ćetković je na svečanoj akademiji trebalo da dobije povelju kojom bi postao kum ove opštine, ali su iz Opštine Nevesinje potvrdili da se to nije dogodilo.

- Ne samo da nije dobio povelju, već nikad više neće biti pozvan u Nevesinje, izjavio je kratko načelnik Milenko Avdalović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Darka Lazića pitali za Marinu, on pričao o Ani Sević! Gagićevu ne smatra suprugom?!