Milan Mladenović
printscreen
Milan Mladenović

printscreen

 Foto: printscreen

Danas bi EKV Bog da je živ napunio 62 godine. 

Rođen je 1958. u Zagrebu, a sa šest godina se preselio u Sarajevo. Odatle je, nakon nekoliko godina, došao u Beograd i tu ostao do kraja života. Njegova ljubav prema muzici je bila neopisiva. Često je isticao kako čovek u životu treba da radi ono što voli, a on se tokom cele karijere trudio da tako i bude.

Milan Mladenović

Printscreen

Milan Mladenović, Foto: Printscreen

I danas su aktulene pesme poput  "Niko kao ja", "Ona se budi", "Oko moje glave". “"Šarlo" se ubrzo raspao zbog, kako je objavljeno, čestih nesporazuma i nesuglasica između Milana I Dušana. 

Milan je nakon samo godinu dana od tog raspada osnovao grupu “Katarina II” zajedno sa Dragomirom Mihailovićem, a njima su se pridružili klavijaturistkinja Margita Stefanović – Magi i basista Bojan Pačar.

Milan Mladenović

Printscreen

Milan Mladenović, Foto: Printscreen

- Ja ne mogu da pevam o vanzemaljskoj ljubavi ako me bukvalno guše i razdiru ovozemaljski jadi. Evidentni su, što pritiska i ostale mlade, nedostatak slobodnog mišljenja, materijalna nemoć i sve što ide uz to. Danas, mladom čoveku nije dozvoljeno da radi, jer nema slobodnih mesta, zapravo sva ta potencijalna mesta popunjena su nekim starim, dosadnim, olinjalim tipovima, koji ništa ne preduzimaju da se izvučemo iz blata u koje smo se zaglibili. To opet znači da je mladima, željnim znanja i progresa, sve uskraćeno. A najviše životne radosti! U ovom trenutku, mi mladi nemamo budućnosti - jedna je od Milanovih čuvenih izjava.

Ipak, jedna se posebno izdvaja: 

"I kada mislim da mi je svega dosta, kad krenem da se hvatam za zemlju, opet osećam glad. Glad mi otima dodir, glad mi uzima dušu"

 Preminuo je sa samo 36 godina, 5. novembra 1994. 

Pročitajte i: