Danka Novović
Screenshoot Youtube
Danka Novović

Screenshoot Youtube

Danka Novović, Foto: Screenshoot Youtube

Danas je održana komemoracija u galeriji RTS-a, a o Danki Novović je govorio urednik RTS-a, Rajko Rakićević.

Na Novom groblju u kapeli su se, pored rodbine, okupili i njeni mnogobrojni prijatelji i kolege, među kojima su Olivera Kovačević, Minja Subota, Nadežda Gaće, Gordana Suša i Ruška Jakić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Voditeljka će biti kremirana, a urna sa njenim pepelom spuštena u grob u kome počiva njena majka, ali i dva rođena brata.

Danka Novović

Rajko Ristić/Alo!

Danka Novović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Urednik na RTS-u, Rajko Rakićević održao je govor:

"Volela je kafanu i to je bio deo njenog života. Zbog nje su mnogi umetnici širom zemlje želeli da dođu u Beograd kako bi se družili sa njom. Svuda je bila glasna i raspoložena, a nikada nije imala nijedan skandal. Najbolje je možemo ispratiti uz stihove pesme Tome Zdravkovića "E, Danka, Danka", rekao je.

Na kraju je puštena pesma "Bila je tako lepa", dok su, neutešni, porodica, kolege i prijatelji plakali.

Podsetimo, legendarna voditeljka Televizije Beograd, Danka Novović preminula je u nedelju, 14.7.2019. godine, u bolnici na Bežanijskoj kosi u 76. godini.

Danka Novović

Masanori Jošida/Alo!

Danka Novović, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Na televiziji Beograd radila je od njenog osnivanja 1958. godine. Otmenim držanjem, posebnom dikcijom i bojom glasa obeležila je televiziju u Jugoslaviji i Srbiji.

Gledaoci su  voleli da je slušaju, ali i da je gledaju. Daleko je dopirala njena reč, baš kao i lepota. Završila je Danka i u pesmi, u čuvenom hitu Tome Zdravkovića “Danka”.

Pogledajte BONUS video:

KARLEUŠA JECA! Jelena se rastavlja sa dušom na Divninoj komemoraciji!