EKSKLUZIVNO ZA ALO! Oglasila se Danica Maksimović nakon vakcinacije: Koronu sam preležala, sada mi je potreban lek za psihu! (VIDEO)

Glumica Danica Maksimović među prvima se odazvala organizovanoj akciji Ministarstva kulture i primila vakcinu protiv koronavirusa.

Danica Maksimović
Danica Maksimović, Foto: printscreen

Danica se sa kolegama Tihomirom Stanićem, Brankom Kockicom, Brankom Babovićem pojavila na Beogradskom sajmu, gde je bila organizovana vakcinacija dramskih umetnika, i poručila da je, u borbi protiv nevidljivog neprijatelja, kolektivna imunizacija najvažnija. Ipak, smatra da nam je, osim vakcine protiv korone, potrebna i vakcina koja bi izlečila narušenu psihu ljudi.

Danica Maksimović
Danica Maksimović, Foto: Alo.rs

- Prva bih primila vakcinu za psihu, kada bi se pojavila. Iako meni lično duha ne nedostaje, primila bih je kao primer drugima jer smatram da nam je svima, generalno, psiha najviše stradala tokom ove pandemije koja traje godinu dana - kaže Danica Maksimović za „Alo!“ i objašnjava da retko kada gubi optimizam.

- Preležala sam koronu, ali čak i kada sam se s njom borila, puštala sam muziku, pevala, igrala, šminkala se i sređivala... Potonuti i pasti u depresiju nikako ne valja. To onda utiče i na razvoj bolesti i na sve ljude oko vas. Sve ide iz glave, i u ljubavi, i u životu, u poslu... - kazala je poznata glumica.

Tihomir Stanić među prvima je primio zaštitu od koronavirusa, a kako nam je rekao, sve je proteklo u najboljem redu.

- Sve je savršeno organizovano, ništa ne boli, pa čak ni ubod igle. Sve traje kratko, tek nekoliko trenutaka, a nakon vakcine osećate olakšanje i spokoj. Znate da ste uradili pravu stvar - rekao je Stanić za „Alo!“, a nakon vakcinacije glumac je izrecitovao pesmu Brane Crnčevića „Kada bi meni dali jedan dan“.

Tihomir Stanić
Tihomir Stanić, Foto: Alo.rs

Iako je celo leto radila na raznim televizijskim projektima, ipak joj pozorište i kontakt s publikom veoma nedostaju.

Branko Kockica
Branko Kockica, Foto: Jošida Masanori

- Već imam antitela, ne znam koliko, ali ću ih sa ovom vakcinom svakako imati više. Zalažem se za vakcinaciju zbog kolektivnog imuniteta i ozdravljenja, ali i zbog publike koje sam željna. Pre svega u pozorištu, jer tamo sa njima ostvarujemo kontakt i razmenjujemo energiju, adrenalin... Snimala sam celog leta, tri serije paralelno, ali pozorište mi jako nedostaje - rekla je Danica za „Alo!“ i dodaje:

Glumac Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, poručio je da svi treba da se vakcinišu.

- Deco, recite mamama i tatama, bakama i dekama da je Branko Kockica rekao da se vakcinišu. Kada vas pitaju kako, recite svakako! Ta-ta-ta-tira! - rekao je u svom prepoznatljivom, šaljivom maniru, Branko Kockica za „Alo!“.

Maja Gojković vakcinacija
Maja Gojković vakcinacija, Foto: Alo.rs

- Čitala sam dosta o vakcinama, raspitivala se... Želela sam da primim ovu novu sa Oksforda, alfa vakcinu, ali pošto je nema, primiću kinesku. Nje ima najviše, a nemam ni najmanju sumnju da je dobra - rekla je Danica Maksimović, koja je, kada je razvoj ove bolesti u pitanju, optimista.

Ministarka kulture Maja Gojković i Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda, obišli su dramske umetnike koji su se vakcinisali tokom jučerašnjeg dana. Tom prilikom Vesić je istakao da je grad Beograd, na zahtev ministarke kulture i informisanja, obezbedio da zaposleni u ustanovama kulture budu na prioritetnoj listi za vakcinaciju.

- U petak ćemo u prostorijama Beogradskog dramskog pozorišta organizovati da njih 153 primi Fajzer-Biontek vakcinu, a kasnije i oni koji su se izjasnili za rusku, njih tridesetak - rekao je Vesić.

Goran Vesić vakcinacija
Goran Vesić vakcinacija, Foto: Alo.rs

- Vakcina bi trebalo da bude početak kraja, ukoliko se što veći broj ljudi vakciniše. Ja bih to jako volela i apelujem na sve ljude da je prime, kako bi kolektivni imunitet bio bolji i kako bismo se što pre vratili svom pređašnjem životu - naglasila je Maksimovićeva.

Više o smrti glumice Rialde Kadrić pročitajte OVDE.

BONUS VIDEO:

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi