Igor Benčina
printscreen
Igor Benčina

printscreen

Igor Benčina, Foto: printscreen

Brat Petra Benčine, Igor do nedavno nije bio poznat srpskoj javnosti, međutim, njegova uloga Balše Đoga u seriji "Pet", koja se prikazivala na RTS-u ga je vinula u centar medijske pažnje.

- Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac - brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac - ispričao je za “Blic TV magazin” Igor Benčina.

Igor je četiri godine stariji od Petra, a glumu je završio u klasi Nebojše Dugalića. Debitovao je u filmu „Karaula“, a šira publika čula je za njega tek nedavno, jer je dosad uglavnom igrao u stranim produkcijama.

- Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju „Poslednji panteri“ u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara Džona Harda i Samante Morton - izjavio je Benčina svojevremeno.

Pročitajte još