Uroš Jovičić
Dejan Briza
Uroš Jovičić

Dejan Briza

Uroš Jovčić, Foto: Dejan Briza

Mladi glumac je, naime, svestan situacije na našem tržištu, ali da ga to nije sprečilo da se opredeli za profesiju o kojoj je maštao od detinjstva.

- Realno je da situacija na glumačkoj sceni kod nas nije na najvišem nivou. Mi smo daleko od načina života i zarade, na primer, holivudskih glumaca. Ipak, kao i većina mojih kolega, ovim poslom se ne bavim da bih postao poznat i uzeo velike pare. Sa tom umetnošću se rodite i oživite je za sebe i one koji poštuju i vole vaš rad. Iskrenom glumcu je draže da deset osoba, onako iskreno, od srca, dođe da isprati predstavu u kojoj igra nego sva lažna popularnost ovog sveta - objašnjava Uroš i dodaje da se ne plaši konkurencije.

- Tržište je puno mladih glumaca i gotovo je nemoguće da svi imaju posla. Ovo nije posao koji možete da isplanirate ili da očekujete previše. Ipak, ne žalim se. Zadovoljan sam, ostvario sam svoj cilj i ono što mi je najdraže, zaposlio sam se u pozorištu. Sve ostalo će doći, bitno je da postoje zadovoljstvo i ljubav prema onome što smo izabrali - kaže za „Alo!“ Jovčić, koji je odmalena znao da će se baviti umetnošću.

- Kao mali sam voleo da se maskiram, presvlačim, često sam glumio Tarzana, razne dečje junake, voleo sam da se verem po drveću, da se uživim u neki drugi svet. Tako sam zavoleo glumu i srećan sam što sam krenuo tim putem - rekao nam je Uroš i dodao da bi da nije postao glumac verovatno upisao medicinu.