Radmila Živković
printscreen
Radmila Živković

printscreen

Radmila Živković, Foto: printscreen

Glumica Radmila Živković danas je napunila 68 godina.

Osim glume, njena velika ljubav i pokretač je ćerka Bojana Bambić, takođe glumica.

Inače, Bojana je Radmilina ćerka iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem. Rođena je 10. oktobra 1981. godine i još kao tinejdžerka se zainteresovala za glumu.

- Kada sam imala 17. godina, počela sam intenzivno da razmišljam čime bih volela u životu da se bavim, otvarajući tako razne profesionalne "fioke", kao poslednju otvorila sam i onu u kojoj je bila gluma. Bojažljivo, budući da sam kao dete glumice i snimatelja odrasla u toj profesiji, znala sam šta ona sa sobom nosi, bez ikakvih iluzija. Pokušavajući tako da sebe vidim u raznim profesijama, shvatila sam da bi me najsrećnijom činila moja sadašnja profesija, i tako sam odlučila da spremim prijemni ispit i pokušam - ispričala je Bojana u jednom intervjuu. Tad je istakla da su joj roditelji od početka najveća podrška, ali i "najsuroviji i najiskreniji kritičari".

Bojana Bambić

Screenshot

Bojana Bambić , Foto: Screenshot

Izgleda da se to pokazalo kao dobar recept. Bojana je diplomirala na Akademiji umetnosti 2003. godine, a danas je članica glumačkog ansambla Narodnog pozorišta.

S majkom se pojavila u fil­mu "Zo­na Zam­fi­ro­va", po­tom u pred­sta­va­ma "Ko­šta­na" i "Go­spo­đa mi­ni­star­ka"...

- Lju­di vas po­ne­kad ne gle­da­ju kao in­di­vi­duu, već kao da ste iste lič­no­sti. A nas dve, na pri­mer, ima­mo sli­čan sen­zi­bi­li­tet a raz­li­čit ka­rak­ter. Ko­li­ko god mo­že bi­ti pred­nost što vam je roditelj iz iste bran­še, to­li­ko je i ne­do­sta­tak, jer uz do­bre kon­tak­te na­sle­đu­je­te i one lo­še, "du­go­ve" za ko­je ni­ste ni zna­li da po­sto­je... Mo­ja je sre­ća što mi je maj­ka ko­le­gi­ni­ca - rekla je jednom prilikom Bojana.

Svoju karijeru glumice gradi strpljivo i nenametljivo, bez potrebe da se poziva na slavnu majku ili traži pažnju na javnim dešavanjima.

Radmila i Bojana

Printscreen/Facebook

Radmila i Bojana, Foto: Printscreen/Facebook

Nažalost, pre nekoliko godina bila je u centru pažnje medija kada je s majkom preživela strašnu saobraćajku u Tivtu. Bojana je imala je potres mozga, polomljeni su joj zubi u gornjoj vilici, pokidani mišići unutar usta, rasečen obraz...

Zato je Bojana morala da napravi pauzu, a u međuvremenu se potpuno oporavila i sad izgleda lepše nego ikada.

I dalje je moguće uočiti mali ožiljak, ali on ni na koji način ne umanjuje njenu lepotu i činjenicu da Bojana toliko liči na Radmilu iz mlađih dana.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE JOŠ