Edita Majić
Screenshoot Youtube
Edita Majić

Screenshoot Youtube

 Foto: Screenshoot Youtube

Nekadašnja glumica otišla je u samostan sv. Josipa u španskom gradu Avili, gde je postala časna sestra karmelićanka.

- Taj susret s Bogom dogodio se odjedanput, kao bljesak, neočekivan dar njegove ljubavi koja se uliva u tvoje biće, apsolutno, odjedanput, nezadrživo i do kraja. Odjednom mi je sve postalo jasno. Dobila sam odgovore na sva postavljena pitanja - opisala je 2003. hrvatska glumica svoj preobražaj.

Edita Majić

Screenshoot Youtube

Foto: Screenshoot Youtube

Javnost u Hrvatskoj je bila šokirana njenom odlukom koja se bukvalno dogodila preko noći. Nikome nije bilo jasno iz kog razloga je rešila da se odrekne svega.

A onda je Mani Gotovac, spisateljica s kojom je Edita sarađivala jednom prilikom izjavila da glumica zapravo nije mogla da preboli nesretnu ljubav i da je zbog toga čak počela da uzima heorin, da bi na kraju pobegla od svega.

Ove navode su porodica i najbliži prijatelji glumice demantovali, a kada je to čula Edita je iz Avile poslala pismo u kojem je poručila da sve to nije istina, te da ona i Mani nikada nisu bile prijateljice pa iz tog razloga spisateljica ne može biti verodostojan izvor podataka.

Edita je u jednom intervjuu objasnila kako je u karmelićanke otišla razočarana površnošću života kakav je živela.

- Koji je razlog zbog kog vredi živeti? Ako je to samo ovo spoljašnje... ovih nekoliko godinica proživeti što lepše..., a potom nestati u ništavilu, s telom prekrivenim crvima u nekom tamo hladnom grobu... onda je bolje uopšte da ne postojimo - rekla je Edita i dodala da je u tom periodu preispitivanja osetila duhovni poziv.

Edita Majić

Screenshoot Instagram

Foto: Screenshoot Instagram

Kako tumači otac Mamić postoje dve vrste - tradicionalnija, u zajednici sa drugim pustinjacima koji žive u pustinjskim samosanima ili oaptijama, a drugu vrstu je odabrala sestra Edita i taj je samački način života.

- Sveta Edita živi anahoretskim načinom života, dakle u potpunoj samoći. Iz onog što sam čuo, otišla je na jedno takvo mesto, na jedan šumski proplanak u Španiji. Jasno je da se za ovo povlačenje u samoću neko odlučuje zbog veće povezanosti s Bogom - kaže otac Vinko Mamić za medije.