U BEDI NAS NAPUSTIO PRE 14 GODINA Čkalja: "Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske" (VIDEO)

Nas je zasmejavao do suza, a glumac Miodrag Petrović Čkalja je živeo i preminuo u bedi.

Miodrag Petrović Čkalja
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Jutjub printskrin

KOKAINSKI ZAVISNIK Pevačica priznala: "Svaki dan sam šmrkala"

Utešno je što je makar pred odlazak sa ovog sveta, pre 14 godina, dobio nagradu za životno delo Car Konstantin.

Upravo tada se na svom govoru, obratio publici, auditorijumu i svima onima koji su možda zaboravili kakav je doprinos ostavio na polju jugoslovenske glume.

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde - rekao je glumac 2002. godine na dodeli, samo godinu dana pred smrt.

Tom prilikom je izgovorio i rečenicu koja i dalje odzvanja u glava mnogih.

- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske- neutešan je bio popularni Čkalja.

Iza ovog umetnika ostale su nagrade i priznanja. Uloge u mnogim serijama i filmovima domaće produkcije. Ostala je uspomena na čoveka koji je bio simbol glume. Mnogi su ga smatrali štreberom u svom poslu jer je hteo da sve bude onako kako bi trebalo. Strogo, profesionalno i umetnički bogato. Na kraju je ostao siromašan, ali samo materijalno...

 

 

JADNICA! Ovaj zadrugar je zaključavao ženu da bi imao seks sa ljubavnicom

 • Korisnik: nena
  21/10/2017 - 10:24
  Imao je nacionalnu penziju. Znaci vecu nego vecina lekara i inzenjera. Navikao je na velike pare od filmova. Veci deo snimaaka njegovih uloga je, neopravdano, izbrisan. Odlican komicar. Njegovi najmiliji su trebali da mu pomognu u starosti jer je i on njih mnogo pomogao dok je imao velike pare.
 • Korisnik: Interesuje me
  20/10/2017 - 17:45
  Svakavih sudbina ima pa evo i ova Ckaljina ali da li moze neko da objasni zbog cega se drzava ponasala onako ruzno prema Jovanki Broz . Zbog cega , mi gradjani treba to da znamo .
 • Korisnik: mile zaplanjac
  20/10/2017 - 14:45
  zalosno je kako se pre svega televizija ponela prema ovom velikanu komedije,koji je uz rame svetskim velikanima komedije poput luja de fina i drugih,a televiziju je vinuo u nebesa.
 • Korisnik: ax
  20/10/2017 - 14:42
  Radio sta je radio. Za taj rad dobio penziju i od nje ziveo kao I svaki drugi penzoner. Svi ti glumci i pevaci da su manje para dobijali na ruke , a vise preko racuna imali bi I vece penzije. Bio to Ckalja ili neko drugi.
 • Korisnik: ŠOJKE
  20/10/2017 - 14:30
  Ñaš Čkalja je neponovljiv!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi