Kristina Oksenberg
Screenshot Youtube
Kristina Oksenberg

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Ćerka princeze Jelisavete Karađorđević (83), Kristina Oksenberg (57), tvrdi da joj je majka priznala da joj je pravi otac ubijeni predsednik SAD Džon F. Kenedi! Američka književnica je ispričala da joj je Jelisaveta otkrila ovu tajnu kad je imala 14 godina i napomenula joj da nikome ne govori o tome jer bi mogli da je ubiju!

Jelisaveta je u vreme navodne afere sa američkim predsednikom bila u braku sa industrijalcem Hauardom Oksenbergom, s kojim je dobila ćerku Katarinu (58), koja se proslavila ulogom u "Dinastiji", i Kristinu (57), koja je postala književnica.

Džon Kenedi

Printscreen

Foto: Printscreen

- Moja mama je imala aferu sa Džonom F. Kenedijem. Svetila se mom ocu Hauardu, koji je švrljao. Priznala mi je da sam predsednikova ćerka i rekla da to ne kažem nikome jer će me ubiti, pošto ljudi vole da ubijaju Kenedijeve - ispričala je Kristina i dodala da je muž srpske princeze saznao za aferu i planirao da ubije Kenedija!

- Odleteo je iz Njujorka za Vašington sa pištoljem. Nameravao je da se suprotstavi Kenediju. Prijavio se u hotelsku sobi i napio se. Ujutru se osećao drugačije i vratio se u Njujork. Bio je grub prema meni jer ličim na Jelisavetu! Kad god me je pogledao, setio bi se afere s Kenedijem i ponovo se razbesneo.

Kristina Oksenberg

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Kristina kaže da je Kenedi saznao da je Jelisaveta zatrudnela s njim.

- Džon je umro verujući da sam njegova ćerka. Nikad nisam uradila DNK analizu, tako da ne znam da li je sve ovo tačno - poverila se književnica, a na pitanje zbog čega je tek u šestoj deceniji života odlučila da progovori o ovoj temi, odgovorila je:

Jelisaveta Karađorđević

Alo/Masanori Jošida

Foto: Alo/Masanori Jošida

- Ćutala sam da ne budem ubijena! Sada sam stara i nije me briga za pretnje smrću. Bolesna sam, pa mi ne bi smetalo ni da me neko ubije. Bio bi to čin milosrđa. Moja ružna životna priča opisana je u knjizi "Tajne". Zaradiću novac. Nemam nasledstvo ni od vaše princeze Jelisavete, ni od Oksenbergovih ili Kenedijevih.

Kristina je majku optužila da je pokušala da ubije trećeg supruga, peruanskog političara Manuela Uljoa:

- Vidovnjaka je pitala da li ima moć da sruši avion kojim je njen suprug trebalo da putuje! Tvrdim da je moja majka pokušavala da izazove nesreću pomoću vradžbina.

Kristina Oksenberg

Screenshot Youtube

Foto: Screenshot Youtube

Jelisaveta je na to burno reagovala:

- Tragikomična je izjava da sam pomoću crne magije pokušavala da ubijem trećeg supruga. On mi je pomogao da se vratim u svoju zemlju i ja zbog toga ne mogu nikada da mu budem dovoljno zahvalna!

Jelisaveta za Informer kaže da je očajna zbog svega što je Kristina javno ispričala.

- Ona pokušava da na svaki način reklamira svoju novu knjigu ne ustručavajući se da izmišlja razne priče o članovima porodice. Nije ni najmanje zabrinuta kako se njeni bliski rođaci osećaju, što dovoljno govori o njoj. U više navrata sam izjavila da sam poznavala pokojnog predsednika Kenedija i njegovu suprugu, kao i druge članove te ugledne porodice. Moj prvi suprug, Kristinin otac Hauard Oksenberg, podržao je predsedničku kampanju Džona Kenedija i bio veliki pobornik njegove politike. Međutim, nije bio blizak Kenedijev prijatelj, baš kao što ni ja sa njim nikad nisam bila bliska. Pogotovo ne na način kako to maštovito zamišlja naša kći - kaže Jelisaveta i dodaje da njena ćerka sve radi zbog marketinga:

Jelisaveta Karađorđević

Tanjug/Sava Radovanović

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Tužno je kada jednom piscu ponestane ideja, pa su mu potrebni navodni skandali, velike misterije i prljavštine u sopstvenoj porodici da bi se proslavio. Još je tužnije kada to čini osoba koja je nedavno napunila 57 godina, a ponaša se kao razmažena tinejdžerka koja očekuje da je roditelji doživotno izdržavaju. Ne mislim da sam bila najbolja majka na svetu, ali sam uvek činila maksimum da svoju decu podržim. Zato me ovakvo ponašanje čini duboko tužnom. U aprilu ću napuniti 84 godine i umesto da me moja kći pita kako sam i da li mi nešto treba, ona se ponaša kao da joj svi mi nešto dugujemo, da je za nešto uskraćena. Ako se ona ne stidi svojih postupaka, ja se kao njena majka stidim umesto nje!