Bora Đorđević, Bora Čorba
Screenshot Youtube
Bora Đorđević, Bora Čorba

Screenshot Youtube

Bora Đorđević, Bora Čorba, Foto: Screenshot Youtube

Stihovi pesme "Ostani đubre do kraja", Bora Đorđević je napisao sa posvetom prelepoj Biljani koju je ceo Balkan gledao i divio se njenoj lepoti.

Njih dvoje su u ljubavi uživali oko šest meseci, a onda je Nevajda jednog dana pozvala frontmena "Riblje Čorbe" da se oproste, jer je odlučila da nastavi svoj život u Sarajevu. Istinski emotivno povređen, roker je za šankom u kafiću gde su se pozdravili napisao pesmu koja je i danas jedna od najpoznatijih ove grupe.

I za drugu veliku pesmu "Dva dinara druže" inspiraciju je pronašao u njoj, koja ga je kako stihovi kažu "opet napravila volom".

Inače, u svet manekenstva Biljana je ušla zbog svoje visine, pre toga bavila se gimnastikom, a onda je 1968. godine definitivno otišla u svet lepote. Inspirisala je i neke od kreacija za Kristiana Diora, a na prostoru bivše države putovala je više puta mesečno.Trideset reklama je snimila u Sloveniji, a u Dubrovnik je putovala i do pet puta mesečno.Svet poznatih i slavih doveo ju je i do Bore Đorđevića. U redakciji tadašnjeg časopisa ‘Nada’ bilo je veče posvećena ženama ambasadora, a na istoj je i Biljana bila gost. Nakon upoznavanja usledila je burna romansa, koja se naslavno završila.

Pročitajte još