Bojan Perić
YouTube/Printscreen
Bojan Perić

YouTube/Printscreen

Foto: YouTube/Printscreen

Glumac se posle više od deset godina rastao od ekipe sa kojom je izgradio jednu od najzapaženijih uloga. O tome kako će se sećati rada na ovom projektu ispričao je Danijel.

Ulogom Danijela Stošića u seriji “Vojna akademija”, koja se prikazuje na Javnom servisu Srbije, godinama unazad Bojan Perić pobrao je simpatije TV gledalaca. Mladi glumac sa ponosom kaže da mu je drago što je bio deo ovog veličanstvenog projekta, pa nam je otkrio da li mu je žao zbog rastanka koji se nedavno dogodio i kakve ga emocije vežu za ovu seriju.

- Svaki put kada je kraj neke sezone “Vojne akademije” pojave se određene emocije koje se akumuliraju već godinama. Retki su projekti koji traju toliko dugo - mi ovu priču živimo bezmalo deset godina. Tako da odavno to nije samo jedna uloga i samo jedan posao u nizu. Svaki put pomislite, to je to, kraj - nema više, i onda se nekim čudom javi producent i kaže: “E, snimaćemo još!”. Jednom prilikom neminovno će doći kraj. Ako gledamo celokupnu priču, možda je to baš sad jer je sa poslednjom epizodom, koja je nedavno emitovana, pogotovo sa poslednjim kadrovima, cela naša saga dobila jedan lep, zaokruženi kraj.

Bojan Perić

Screenshot

Foto: Screenshot

Tokom višegodišnjeg snimanja i rada na seriji bilo je dosta zanimljivih scena kojih će se rado sećati.

- Pre svega, pamtiću je po tome što je to prvi veliki projekat u kome je srpska publika imala prilike da me vidi. Zna se da majka voli svako dete podjednako, ali prvo je ipak prvo. E sad, pošto ja nisam majka, ja ovu seriju volim više nego ijednu drugu. Pregršt smeha, lepih uspomena sa snimanja i iz života, vezano je za ovu seriju. Scena koju ću zauvek pamtiti je prva koju sam snimio, Ivan Mihailović i ja pričamo o prvom odlasku na doručak na Vojnoj akademiji - prisća se Perić, a na pitanje da li se boji da ga je ova serija obeležila, te da li je uspeo da sa drugim ulogama skine taj pečat, Perić odgovara:

- U životu se bojim isključivo bolesti. Ali ne mogu da kažem da u početku nisam razmišljao da li ću publici ostati Stošić do kraja života. Onda su došle druge uloge, i svaka je donosila neku novu publiku koja me je doživljavala baš kao taj lik. Tako da sam nekima Stošić, nekima Ristić, dosta često i Dubravko, Valter... zavisi ko šta voli da gleda u datom trenutku.

Kako saznajemo Bojan je otrkio da mu se na ulici javljaju sa pozdravom Stošiću.

- Sad je to najsvežije i aktuelno - tako da je pozdrav Stošiću, dosta čest na ulici sad - ističe Perić i otkriva šta ga prolaznici pitaju:

Bojan Perić kao Danijel Stošić

Printskrin Clip.rs

Foto: Printskrin Clip.rs

- Ljudi u toj neobaveznoj komunikaciji vrlo često prepričavaju cele scene, ponavljaju replike, pričaju kako su oni doživeli situacije u kojima se nađu naši junaci, evociraju sličnosti i uspomene iz svojih života. Mene to u velikoj meri veseli jer znači da smo uradili dovoljno dobar posao ukoliko oni doživljavaju naše likove kao prave ljude. Ljude koji su sad već godinama deo njihove istinske svakodnevice. A kod Stošića im je najupečatljiviji taj deo njegove ličnosti koji se tiče tog simpatilnog bezobrazluka, i naravno njegove avanture sa raznim ženama.

Kako je ceo svet zahvatila pandemija korona virusa, svi projekti su obustavljeni.

- U ovom trenutku, bojim se da je sve neizvesno što se tiče novih projekata, ali se nadam da će ovo stanje proći što pre i sa što manjim posledicama - zaključuje Perić.